AlinB |
10.08.2011 14:13:44 |
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
(Post 387740)
am tot citit mesajele de pe acest topic si nu am inteles un lucru.UNDE ESTE FIARA SI CINE ESTE EA?Apocalipsa zice clar ca mai intai APARE fiara si APOI fiara obliga lumea ca oamenii sa primeasca pe frumte si pe mana semnul ei 666.Vad ca acest forum multi vorbesc de cipuri si alte chestii electronice ca fiind semnul fiarei dar nimeni nu a zis cine este fiara si unde este ea acum.A identificat-o cineva pana acum?Mie unul personal mi se pare ca e paranoia.Doamne ajuta!
|
Este disensiune..
Spectrul argumentelor merge de la doctrina "hard" ca cipul este lepadare, este "marca fiarei" pana la cea "soft" cum ca cine ia cipusorul da dovada de indisciplina bisericeasca fata de sfantul sinod de la Petru Voda care a dat trambita in tara ca cine foloseste cipul musai va primi lepadarea cand va fi sa fie, in consecinta trebuie deja canonisit viitor lepadator cu "scutirea" si de la impartasanie dar si de la spovedania petruvodista care se stie ca are un har special, suplimentar, supra-ultra-ortodox, unica in stare sa ofere certa iertare de pacate care binenteles nu mai e cazul pentru certul-viitor-lepadator urmand oricum sa arda oricum pe vecie in focurile gheenei.
Masele de fricosi si ignoranti cu gust pentru povesti apocaliptice sunt biciuite cu argumentul hard, cand argumentul ajunge si la cei destepti si aia incep sa se revolte de atata rautate, prostie, pseudo-teologie, si miros de schisma, mentorii propagandei (aka apologeticum & saccsiv) scuipa in san si zic ca vai de viata lor, dar n-au zis niciodata asa chestii penibile, doar "unii" (pe care i-au citat copios in articole presarate cu comentarii piparate de sange fierbinte "ortodox" si curatate la sange de eventuala opozitie) si arunca argumentele "soft", la fel de penibile dar nu atat de ridicole incat sa mai domoleasca opozitia (a se vedea incercarile penibile a par. Valica incercand sa justifice afirmatiile ridicole ale par. Iustin si tot circul de la Petru Voda pe marginea "cipusorului" diabolic).
|