![]() |
Citat:
Astept cu maximum de interes... |
Consumismul, secularizare, globalizare, individualizare...
|
Citat:
|
Citat:
Problemele erau in esenta la fel, forma difera. Fiecare generatie considera ca problemele timpului ei sunt cele mai grele.... Asta cu consumism si cu individualizare mai e cum mai e... Dar ce fac reprezentantii Bisericii pentru a preintampina efectele globalizarii si secularizarii? |
Globalizarea devine deja necesara, este o tendinta economica si politica care nu poate fi ignorata. Biserica nu este o supraputere, ea nu se poate implica in aceasta evolutie in sensul impiedicarii ei, pentru ca economia sta la baza socialului, iar economia fara relatii politice e imposibil de realizat.
Biserica are efectiv datoria de a-i ajuta pe oameni as inteleaga care sunt provocarile noi ale contemporaneitatii, sa inteleaga in ce lume traim si sub ce forme apar ispitele, cum se concretizeaza pacatul in ziua de azi. |
Citat:
Intrebarea este: Poate Biserica sa se adapteze la noile provocari? Parearea me este ca DA, cu conditia sa schimbe aparatul administrativ invechit, in special cel central. Ma refer la consilierii ramasi pe aceleasi functii inca din perioada anterioasa Revolutiei. |
Inca n-am citit cartea aceea frate, insa o sa o citesc. Aparatul acela se va schimba cu siguranta....
|
Stie cineva ceva despre cartea lui Enoh descoperita prin 1700{aproximativ} in Etiopia?
|
Citat:
Dar Sofronie, noul ep de Oradea, pe care am avut ocazia sa il ascult, imi place tare mult. Vorbeste clar, spune lucrurilor pe nume, raspunde direct intrebarilor ce i se pun si ar reale calitati de diplomat, ceea ce in situatia actuala este un real avantaj. Nu ca altii ar fi mai prejos, dar asta imi place... Parerea mea.... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:37:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.