Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Biserica si modernitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1276)

Mirean 19.03.2007 14:53:18

Citat:

În prealabil postat de iosif
Biserica aceeasi, credinciosii altfel...interesant punct de vedere. Intr-adevar, slava Domnului ca randuieste oameni care sa pastreze aceasta credinta vie si adevarata.

Ce poate face Biserica pentru a-i ajuta pe oameni sa nu cada in cursele modernitatii?

Lumineaza-ma: care sunt "cursele modernitatii"? Concret!
Astept cu maximum de interes...

iosif 20.03.2007 19:30:54

Consumismul, secularizare, globalizare, individualizare...

odin 20.03.2007 20:25:16

Citat:

Magistral dezbatute de Diac. Prof. Ica Junior in introducerea la `Libertatea moralei` a lui Yannaras.

Mirean 20.03.2007 23:04:34

Citat:

Si cu ce ar diferi fata de problematica secolelor trecute?
Problemele erau in esenta la fel, forma difera.
Fiecare generatie considera ca problemele timpului ei sunt cele mai grele....
Asta cu consumism si cu individualizare mai e cum mai e...
Dar ce fac reprezentantii Bisericii pentru a preintampina efectele globalizarii si secularizarii?

iosif 21.03.2007 14:16:28

Globalizarea devine deja necesara, este o tendinta economica si politica care nu poate fi ignorata. Biserica nu este o supraputere, ea nu se poate implica in aceasta evolutie in sensul impiedicarii ei, pentru ca economia sta la baza socialului, iar economia fara relatii politice e imposibil de realizat.

Biserica are efectiv datoria de a-i ajuta pe oameni as inteleaga care sunt provocarile noi ale contemporaneitatii, sa inteleaga in ce lume traim si sub ce forme apar ispitele, cum se concretizeaza pacatul in ziua de azi.

Mirean 21.03.2007 14:56:49

Citat:

Globalizarea devine deja necesara, este o tendinta economica si politica care nu poate fi ignorata. Biserica nu este o supraputere, ea nu se poate implica in aceasta evolutie in sensul impiedicarii ei, pentru ca economia sta la baza socialului, iar economia fara relatii politice e imposibil de realizat.

Biserica are efectiv datoria de a-i ajuta pe oameni as inteleaga care sunt provocarile noi ale contemporaneitatii, sa inteleaga in ce lume traim si sub ce forme apar ispitele, cum se concretizeaza pacatul in ziua de azi.

Parca ai cita din cartea lui Ica Jr.
Intrebarea este: Poate Biserica sa se adapteze la noile provocari?
Parearea me este ca DA, cu conditia sa schimbe aparatul administrativ invechit, in special cel central. Ma refer la consilierii ramasi pe aceleasi functii inca din perioada anterioasa Revolutiei.

iosif 21.03.2007 20:09:12

Inca n-am citit cartea aceea frate, insa o sa o citesc. Aparatul acela se va schimba cu siguranta....

Laurentiu 21.03.2007 20:10:55

Stie cineva ceva despre cartea lui Enoh descoperita prin 1700{aproximativ} in Etiopia?

Mirean 22.03.2007 16:08:49

Citat:

Inca n-am citit cartea aceea frate, insa o sa o citesc. Aparatul acela se va schimba cu siguranta....

Uite, eu nu cunosc eoiscopi prea multi.
Dar Sofronie, noul ep de Oradea, pe care am avut ocazia sa il ascult, imi place tare mult. Vorbeste clar, spune lucrurilor pe nume, raspunde direct intrebarilor ce i se pun si ar reale calitati de diplomat, ceea ce in situatia actuala este un real avantaj.
Nu ca altii ar fi mai prejos, dar asta imi place...
Parerea mea....

vsovi 22.03.2007 16:41:55

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Stie cineva ceva despre cartea lui Enoh descoperita prin 1700{aproximativ} in Etiopia?

Elipticule, cartea lui Enoh? ce esti dumneata asha de curios? Si cum de a fost gasita prin Etiopia, si de catre cine ... si iar ne intoarcem la treburile nasoale care or sa vina... ce anume ai dori dumneata s-o citesti? Poi itzi zic eu despre ce era, despre ceruri si cosmologie, despre aparatul lui Uriel (nu stiu daca este vorba despre Arhanghel) si despre catastrofele megalitice si mai ales despre o serie de judecatzi si judecatori intergalactici... si cate si mai cate... cate au fost si vor mai fi. Dumneata ce vrei sa spui despre cartea respectiva?

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:37:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.