Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   mesaj de la noul ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10526)

mariamargareta 09.11.2010 17:49:11

266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa

266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa (IV)

Se mai pretindea că liderii pucioși și adepții lor sunt “puși la lucru” ca să salveze (să mântuiască) lumea. Prin lucrarea lor ar trebui să fie salvată toată făptura, adică și cei care vin, și cei care nu vor să vină la “Domnul” Pucioasei. Păcătoșii care vor veni la învățătura cea nouă a pucioșilor vor fi iertați, iar cei care nu vor să vină, vor fi mai întâi bătuți bine, apoi mântuiți “ca prin foc”, prin suferință amară și ispășire:

“ [...] iar pe cei păcătoși îi iert, numai să vină la Mine; nu-i mai bat, numai să vină la Mine. Dar dacă nu vin, îi iau Eu dintr-ale lor, și îi voi scula odată cu venirea Mea și le voi arăta atunci ce am făcut Eu pentru salvarea lor, ce am făcut Eu prin cei care sunt puși la lucru de Mine pentru salvarea făpturii Mele.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 22.2.93)

Cea de-a doua venire a “Domnului” Pucioasei nu coincide cu cea prezisă de Biblie pentru Hristos. Pucioșii vorbesc de o a doua venire parțială a lui Hristos, “doar în duh” sau alteori spun că este o venire “doar în cuvânt” (este vorba desigur de “cuvântul” fabricat de ei în numele lui Dumnezeu”). Că este doar o venire parțială e un fapt confirmat chiar de ei, care precizează adesea că va mai fi o venire a Domnului, în deplinătatea ființei, demnității și puterilor Sale:

“Glasul Meu cuvintează peste ieslea cuvântului Meu. Eu sunt Cuvântul. Acesta este numele Meu, Cuvântul lui Dumnezeu este numele Meu întru cea de a doua venire a Mea. Să se aștearnă cuvântul Meu și să se dea de știre, și spre lucru apoi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 23 - 4 - 93)

Despre această “a doua venire a Domnului” pucioșii recunosc că este tainică și anume că e destinată doar unor aleși, care alcătuiesc “poporul” pucios. Acești aleși primesc o mare responsabilitate de a păstra taina și de a o lucra, spre deosebire de cei care nu au primit “taina”. Paradoxal este că și cei care nu au primit “taina de la Pucioasa” au păcat pentru simplul motiv că nu o cunosc; e drept că păcatul lor este mai mic decât al celor care o cunosc:

“Și Eu spun la toți lucrătorii Mei, la cei ținuți în brațele acestei lucrări, că mai mare păcat au cei ce cunosc taina și nu o lucrează pe ea peste inimile lor, decât cei ce nu știu ce este această venire a Mea. Eu am dat mult, și ți-am dat și ție mult, și ai cu ce lucra peste cei ce nu cunosc.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 20-6-93)

Cea de-a treia venire a lui Hristos se pregătește tocmai la... Pucioasa, prin cea de-a doua venire! Poporul pucios, tocmit la “lucru de pregătire” a venirii Domnului, se pare că n-a prea fost la înălțimea misiunii sale și de aceea este zdravăn mustrat pentru că n-a deschis ochii mari, n-a stat sub mantia Celui Dela Pucioasa și a ajuns cu inima pustie; și deși era chiar lângă “venirea Domnului”, și deși i-a grăit numai lui “Domnul”, el nu L-a cunoscut că este Domnul. Dar “Domnul” iarăși va veni la “poporul” pucios “cel de la sfârșit”, cel tare de cerbice, nepăsător în a-și unge ochii cu untdelemn pentru a-I vedea venirea. Vine Dumnezeu în România, dar păstorii ei pucioșești dorm adânc somnul fecioarelor neînțelepte și nu se trezesc la venirea Lui:

“Iată și sfârșitul acestei săptămâni dumnezeiești, care a purtat în mijlocul ei trâmbițarea legământului cel pentru sfârșitul tainei lui Dumnezeu și pentru încetarea jertfei și pentru venirea și pregătirea venirii Domnului Iisus Hristos. Și dacă Eu am venit, totul a încetat dacă am venit, și am lucrat apoi ca să mai scap ceea ce mai era de scăpat, și de aceea am spus Eu atunci că s-a luat de pe pământ scaunul împăraților, iar cei ce mai vor să împărățească, să stea ca Domnul, pe cruce, și nu altfel. Și, de unde?! că împărații nu au cunoscut nimic, și au rămas la locul lor. [...] O, poporul Meu, de câte ori am voit să-ți deschid ochii, și nu ai voit! De câte ori te-am băgat sub mantia Mea, și nu ai stat! Iată, ești cu inima pustie. Deschide-Mi, ca să intru și să-L cunoști pe Cel ce vine întru numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh și să mănânci cu Mine Paștele cel nou întru împărăție nouă, poporul Meu de la sfârșit care ești lângă venirea Mea. Dar Eu îți zic că am venit, și tu nu M-ai cunoscut. [...] Și iată, vin și îți vestesc că vin, și tu ești tare la cerbice și nu iei de la Mine untdelemn ca să-ți ungi ochii și să cunoști venirea Mea. Românie, Românie, trezește-ți păstorii, că vine Dumnezeu la tine!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-93)

Liderii pucioși pretind că, deoarece cartea Apocalipsei vorbește despre Iisus că poartă numele “Cuvântul lui Dumnezeu”, înseamnă că și reciproc, orice carte intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu” cuprinde neapărat vorbirea lui Iisus. Desigur că ei nu se gândesc la orice carte, ci numai la cartea editată de ei în două ediții și căreia i-au dat acest nume. Încurcătura apare atunci când avem de ales dintre aceste două ediții, care, deși ar trebui să fie identice până la virgulă, diferă pe alocuri substanțial, și nu numai în formă, ci și pe fond. “Poporul” pucios este chemat să ia darul pocăinței și să-l lucreze, pentru a fi pregătit de întâmpinarea Domnului la următoarea Lui venire (a treia, îndată ce s-a spus că venirea Cuvântului este cea de-a doua venire):

“Israele, tu cunoști numele Meu, măi Israele? Ia deschide cartea și Îmi arată locul acestui nume al Meu. În ce loc scrie Dumnezeu numele acesta? Acesta este numele Meu pentru cea de a doua venire a Mea. [...] Am coborât la tine, popor iubit, am coborât un picuț mai înainte și ți-am adus darul cel mai de preț, pentru ca să-l ai și să-l folosești cu iubire și cu credință și cu stăruință, tată. Darul pocăinței, Israele, pe acela ți l-am dat, și voiesc să te găsesc în lucrarea acestui dar, fiindcă numai prin acest dar te mai pot Eu pregăti acum, ca să te am așezat în întâmpinarea Mea, la venirea Mea. ” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 6-3-94)

În același timp, se reconfirmă că venirea Cuvântului de la Pucioasa, de 55 de ani încoace, este doar a doua venire (deci venirea lui Hristos în trup va fi a treia):

“Glasul Meu cuvintează peste ieslea cuvântului Meu. Eu sunt Cuvântul. Acesta este numele Meu, Cuvântul lui Dumnezeu este numele Meu întru cea de a doua venire a Mea.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 23-4-94)

Cea de-a treia venire a Domnului nu va mai fi tainică și în cuvânt, doar pentru Israelul pucios cel mititel, ci va fi pe norii slavei, astfel încât toți oamenii de pe Pământ Îl vor vedea:

“Eu sunt, bucurați-vă! Și iarăși zic, bucurați-vă! Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, și iată, sunt cu voi, cei din urmă. Bucurați-vă că sunt cu voi, cu voi, cei din urmă, cei de dinaintea arătării Mele pe norii slavei, întru slăvită venire pe nori. Sunt cu tine, Israele mititel, popor ales de Mine din lume ca să fiu cu tine în vremea cea din urmă, și ca să fii tu creștin după adevărul numelui Meu.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 1-5-94)

"Poporul" pucios este chemat să facă pocăință înaintea cerului nu numai pentru el însuși, ci și (prin delegație specială) pentru toată omenirea de la Adam până la Cea de-a Treia Venire a Domnului, pe norii slavei, cea văzută de toți:

“Fii înțelept, că iată ce ai de făcut: ai de adus înaintea cerului pocăință pentru tot omul, de la Adam și până la venirea Mea cea văzută de tot ochiul de pe pământ și de sub pământ, căci ochii cei care sunt cu cerul, aceia văd pe Domnul pe norii slavei Sale.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19-6-94)

Abia Cea de-a Treia Venire va fi “Venirea cea Mare”; implicit, venirea “în cuvânt” de acum de la Pucioasa este o venire ceva mai mică:

“Eu, măi fiilor, nu plec de la voi, că nu pot fără voi. Nici voi să nu puteți fără Mine până la venirea cea mare.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 2-8-94)

mariamargareta 09.11.2010 18:01:41

266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa

266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa (V)

“Cea de-a doua venire” de la Pucioasa este condiționată de sfințenia de duh și de trup a “poporului” pucios. Altminteri, "Dumnezeul" de la Pucioasa nu-Și poate îndeplini planul celei de-a doua veniri, deoarece nu mai poate coborî-cuvânt la niște oameni “necurați” și “nesfinți”. De aceea, “sfinții” de la Pucioasa sunt singurii care catalizează și chiar pot grăbi “venirea cea de-a treia” zisă și “venirea Domnului cea văzută”, care va avea loc curând. Atunci “poporul Ierusalimului nou” va fi singurul “popor de întâmpinare a Domnului”:

“[...]Eu, Domnul, am un popor luat din lume și vorbesc din cer în mijlocul lui și îl povățuiesc spre sfințenie de duh și de trup, ca să pot sta de vorbă cu el și să împlinesc planul Meu ceresc pentru cea de a doua venire a Mea. Fiți credincioși, că Eu, Domnul, ridic de acum această lucrare de cuvânt între cer și pământ, ca să-l cunoască lumea pe poporul cu care a stat Dumnezeu de vorbă vreme de patruzeci de ani [...] Cuvântul Meu deasupra ta este călăuza care te aduce pe tine în fața slavei Mele, la ziua slavei Mele, căci tu, poporul Meu creștin, popor al cuvântului Meu, tu grăbești venirea Mea cea văzută. [...] Pace vouă, și Ierusalim nou să fie peste voi, cei ce serbați cerul pe pământ! Pace vouă! Sărbătoare cu pace și imn de slavă veșnică să iasă din piepturi pline de rodul credinței întru venirea Domnului. Eu vin curând. Binecuvântată să fie întâmpinarea Mea de către poporul Ierusalimului nou..” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 28-8-94)

Rolul Verginicăi de piatră de temelie în planul mântuirii și al “venirii celei văzute” a Domnului rămâne obscur, greu de înțeles chiar de către mulți dintre pucioși:

“Verginica este piatra voastră, și această temelie a scris sfârșit peste timpul omului, măi fiilor. E greu de înțeles așa precum în cer, chiar și de voi e greu de înțeles, pentru că voi încă sunteți pe drum, și pentru că Eu încă Îmi continui drumul spre venirea cea văzută.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 14-12-94)

Coborârea "Domnului" în Verginica este asemenea întrupării lui Iisus din Fecioara Maria, căci pucioșii reclamă că de fiecare dată Domnul a venit în lume ca să învieze morții prin lucrarea Sa de propovăduire, de răstignire pe cruce și de trâmbițare:

“Verginica s-a numit trâmbița lui Dumnezeu, și tu n-ai priceput venirea Mea prin cuvântul cel rostit al Scripturii. Când M-am coborât în trup prin Maica Mea Fecioara, am coborât la glasul arhanghelului și am venit spre arătare, iar acum am venit și M-am coborât întru trâmbița lui Dumnezeu, după cum este scris: «La glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu». Mă coboram din cer în ea, măi poporul Meu, în trâmbița Mea Mă coboram din cer, și eram înaintea ta în ea, ca să te înviez pe tine și ca să înviez morții tăi, tată, că dacă tu auzeai glasul Meu, îl auzea tot trupul tău, tot poporul tău, tot neamul tău, până la Avraam, tată, până la al miilea neam al tău, până la Avraam, părintele celor credincioși, și morții tăi înviau la glasul trâmbiței lui Dumnezeu, iar pe tine, cel ce erai viu, te luam în lucrarea Mea ca să stai în ea, copilul Meu de azi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7-1-95)

Asemenea sectanților care propun noi versiuni “îmbunătățite” ale Bibliei, și pucioșii pretind că oamenii Bisericii (episcopi, preoți, diaconi) au schimbat Scripturile în multe locuri. Ei mai spun că una dintre cele mai grave modificări a fost făcută ca să ascundă adevărul despre a doua venire a Domnului. Concret, ei pretind că versiunea originală a Bibliei ar fi consemnat numărul de 2000 de ani de la prima venire a lui Hristos pe pământ, până la a a doua venire a Sa, iar clericii au modificat textul biblic acolo unde scria “o mie de ani și încă o mie”, înlocuindu-l cu “mii de ani”. Pucioșii se declară așadar deschis a fi partizani ai milenarismului. Scopul ascuns al “omului bisericii” care s-a făcut "mistificator al Bibliei" era ca “să-l omoare” pe credinciosul de rând, care credea în venirea lui Hristos după 2000 de ani. Cu alte cuvinte, în acest fel s-ar fi putut “lungi drumul și veacul”, întârziindu-se venirea Domnului prin “tăierea numărului”, ca omul Bisericii să poată să-și lungească veacul său. Domnul ar veni însă chiar acum, dar este ținut în loc tocmai de... “poporul” pucios, de zăbava lui care-L ține în loc pe Domnul:

“De ce, tată, a făcut omul bisericii de azi așa ceva? A făcut așa, ca să te omoare pe tine și ca să-și facă loc cu dreptatea sa, ca să nu te mai temi tu că Eu vin acum, și ca să nu te mai pregătești și ca să te ia dinaintea cuvântului Meu. Duhul veacului acesta a intrat în biserică, și de aceea biserica este a veacului acesta și nu este a cerului. Dar tu ești biserica Mea cerească, Ierusalime, și fii atent, că omul bisericii din lume a schimbat Scripturile despre venirea Mea și numărul cel profețit de Duhul Sfânt. Eu am scris în carte o mie și încă o mie până la venirea Mea, dar omul bisericii din lume a scris drum lung, căruia nu i se cunoaște capătul, a schimbat și a scris mii de ani. Iată, aceasta va cădea peste omul care a lungit drumul. Au adăugat la număr și au scos venirea Mea, și dacă aceia care au scos Mi-au tăiat Mie numărul și drumul, dacă ei stau în nepăsare, așa stă și turma lor. Dar Eu vin la tine și nu tac și îți spun să fii gata, că sunt lângă arătare, și voi trimite înaintea Mea pe Ilie proorocul, care va face curățirea cărării Mele și va culege din calea Mea trupurile și va așeza serbare cerească înaintea Mea. O, fiule, omul din lume știe mai bine ca tine venirea Mea, că el a citit și nu e prost, și încearcă să-și lungească statul și veacul lui. Dar Eu vin și îți spun să-L iubești pe Dumnezeu din toată inima, cu veghe, tată, și din tot cugetul, cu veghea cugetului tău, și să nu zici că Domnul nu mai vine, și tu să fii pregătit bine, că dacă ești gata, Eu vin, fiule. Tu Mă ții să nu vin; tu, cu zăbava ta. Nu vreau, tată, să te trimit în lume când voi veni.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 15-2-95)

Pentru că poporul pucios este delăsător, indolent și neîmplinitor, nedornic și stingherit de “venirea Cuvântului”, atunci și venirea Domnului în trup este tot mai întârziată. De aceea “Domnul” Pucioasei lansează chemări insistente “poporului” Său ca să-I vină în întâmpinare și să-L cheme și să-I grăbească astfel venirea (cea de-a treia!):

“Vino, poporul Meu, la lecția cea dulce de cer nou și de pământ nou, a cărei cărare este dreptatea și pacea! Vino, Ierusalime, vino! Vino, tată, că tu ești iubirea Mea din urmă! Vino, Ierusalime român, că te-am numit mireasa Mea! Vino, iubito, vino, mireasa Mea, că Domnul tău te iubește cu iubire mare! Voi binecuvânta toate întâlnirile Mele cu tine, numai să vrei să vii la lecția de fiu al slavei care vine văzându-se venind. Nu numai Eu să te chem să vii, și să te văd și pe tine că Mă chemi să vin, că vin din cer la tine, Ierusalime care te aduni la masa harului Meu prin cuvânt. Să te văd venind, și Eu Îmi voi anunța venirea și voi binecuvânta cortul Meu deasupra ta, ca să te umbrească, și Eu să stau cu tine cuvântând în mijlocul tău. Vino și tu, că și Eu vin, dar să nu spui că te stingheresc, și să vii dorindu-Mă și dând orice să vii, că Eu te hrănesc și te adăp și binecuvintez popasul Meu cu tine și popasul tău cu Mine între cer și pământ.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 3-6-95)

Totuși, nu există alternative: singura cale de venire a Domnului este “poporul pucios”. Dar el trebuie să se aștearnă cale de venire slăvită, cale pe care vor merge toți oamenii pământului:

“Tu ești calea Mea. Așează-te, poporul Meu, ca să-Mi fii cale de venire, și apoi Eu vin. Eu pe tine te aștept ca să vin, căci tu ești calea Mea, și să vezi tu ce venire slăvită va fi să fie, că se va ține lumea după tine ca după focul cel ce luminează și încălzește în vreme de întuneric și de frig.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 2-8-95)

vsovivi 09.11.2010 18:21:27

Hai să-ți spun și eu ceva despre venire:

Până la venirea Domnului care vine mereu pentru cei cuminți ar trebui să-ți vie și ție mintea la cap ca să nu-ți mai faci de cap cu atâta ușurătate venindu-ți tot felul de idei căpiate... și mascate de la surorile surogate... surorile sulimenizate ale dragostei curate... firește, că așa nu se mai poate.

Și apoi placa: ''Nu te mai agita dejaba, că oricum nu te mai cred!'' și cu cât li se spunea, ele mai tare nu credea și se întrecea ca să se muncească, era ca un fel de programare ce se autoprograma ca să rămână ele așa cum au fost programate până la sfârșit... -ul lor, al programelor programate... spre slava și puterea dragostei... curate. Și așa e de greu ca să ajungi la ea când ea nu mai crede fiindcă nu mai vrea... să cânte... așa... iar noi până atunci ce să facem?.. om tot aștepta dansând și cântând cam așa... ceva... că cineștie ce anume o ar pute-o schimba, din bună în rea, pardon viceversa.

mariamargareta 10.11.2010 13:49:30

267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului

267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului (I)
(Comentariu la la predica liderilor pucioși de la “Noul Ierusalim” din 8-11-2010)

Predica pucioșilor din 8-11-2010 începe cu elogierea “celei de-a doua veniri a lui Hristos pe pământ”, venire care se face însă nedeplin, adică aici e vorba de un “Hristos” ciuntit, despărțit de trupul lui înviat, și Care vine pe furiș, ascuns vederii oamenilor, făcându-Se cunoscut doar prin poliloghie de “Cuvânt” meșteșugit. Acest “Cuvânt” este și el cenzurat, pentru a nu obosi peste măsură “porțile” (“porțile” desemnându-i la modul conspirativ pe liderii pucioși) care primesc “Cuvântul”, căci “porțile” sunt neputincioase acum din prea multă oboseală de la statul degeaba printre harnicii lor adepți care-i înconjoară cu ocrotire și adulare. Venirea imaginară a lui “Hristos în cuvânt” (care se tot lungește și se lăbărțează de peste 55 de ani încoace, fără nici un fel de finalitate sau măcar de speranță credibilă) mai înainte de venirea Lui în trup și în slavă (cea adevărată, proorocită de Biblie), e pusă pe seama unor oareșice “proorocii ale sfinților”, “proorocii” care oricât le-ai căuta, nu se regăsesc deloc în Sfânta Scriptură:

“O, e zi de sărbătoare și de venire a Mea cuvânt pe pământ cu sfinții Mei, și lucrez cu milă, căci găsesc neputință în porți. E zi de dor, căci sfinții sunt mistuiți de dor pentru venirea Mea cuvânt peste pământ, iar Eu, Domnul, Îmi întăresc porțile ca să intru în cartea Mea cea de azi și să grăiesc cu tine, popor al cuvântului Meu, și să spun, tată, la cei nedumeriți, care se întreabă despre împlinirile proorociilor sfinților și ale slavei Mele peste neamul român, să le spun Eu lor că venirea Mea acum cuvânt la tine ca să păstoresc cu el, este împlinirea proorociilor sfinților Mei,...” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)

Liderii pucioși pregătesc ca de obicei masă mare și praznic de Sfântul Dumitru, la care îi invită pe toți adepții lor risipiți prin orașe și sate, cărora le promit că vor chema și spiritele morților la masă, ca să mănânce împreună. Ba mai mult, pe cei mai răsăriți morți dintre ei, cum ar fi “mama Verginica” și “păstorul Daniel”, care au fost scule mari la vremea lor în mișcarea eretică pucioșească, i-au programat ca să le și vorbească adepților, care vor asculta cu gura căscată texte compuse pe ascuns de Mihaela și recitate în public cu talent oratoric de Nicușor, texte atribuite spiritelor celor decedați:

“O, pregătește-ți iubirea și puterea ei ca să-Mi gătești masă de prăznuire, tată, și să te gătești tu frumos cu podoabele Duhului Sfânt și să stăm întru întâmpinarea celor plini de dor, și apoi să stăm cu ei la masă, iar Eu le fac chemare încă de pe acum lor, și le fac chemare și la cei ce așteaptă învierea și vor sta cu noi la masă plini de dor și ei, iar între sfinții Mei, voi avea grăirea trâmbiței Mele Verginica și a păstorului Daniel, prin care Mi-am păstorit multă vreme poporul cel de azi, și pe care l-am petrecut noi acum un an spre ceata sfinților rugători, ceas în care neamul român era în grea cumpănă și avea nevoie de ajutor din cer și de pe pământ, din mâna Mea ajutor, și când i-am mai adăugat un mare rugător între sfinți la vremea potrivită cu încercarea lui.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)

Nu e lipsit de interes faptul că liderii pucioși strecoară prin cuvintele “... trâmbiței Mele Verginica și a păstorului Daniel, prin care Mi-am păstorit multă vreme poporul cel de azi” o mare minciună. “Poporul de azi” este alcătuit mai ales din adepți ai noilor lideri Mihaela și Nicușor, iar printre ei abia dacă 1% sunt din poporul cel vechi al Verginicăi, adică acei adepți care au fost “păstoriți” pe vremuri de către “mama Gigi” ajutată de către cei doi “păstori” nea’Mișu (zis și “păstorul Daniel”, după numele lui conspirativ) și nea’Cristea. Mai mult, este binecunoscut de toți pucioșii de pretutindeni cât de hulit a fost nea’Mișu de către Mihaela, care l-a marginalizat în ultimii ani ai vieții (deși el ar fi fost încă în putere ca să mai “păstorească”), drept pedeapsă că pe vremea când trăia Verginica și lelica Maria, nea’Mișu n-a susținut-o pe Mihaela la ascensiunea pe care și-o dorea cu sete la conducerea sectei, ba dimpotrivă. Între timp Verginica și nea’Mișu au murit, dar “păstorul” nea’Cristea a rămas, dar a rămas tot marginalizat de către liderii pucioși Mihaela și Nicușor. De ce Mihaela și Nicușor nu-l mai pun astăzi la “păstorit” pe nea’Cristea? Pentru că nu vor să mai împartă dregătoria pucioșească cu nimeni. Așa că, Verginica și nea’Mișu (zis “păstorul Daniel) n-au “păstorit multă vreme poporul de azi”, așa cum mint liderii pucioși, pentru că poporul de azi nici nu exista pe vremea când ei trăiau și dețineau frâiele sectei.

Nașterea “Cuvântului” de la Pucioasa în trupul Verginicăi, apoi cel al lelicăi Maria, și apoi în urechile Mihaelei și în gura lui Nicușor, este o taină asemuită cu nașterea lui Hristos din Fecioara Maria, dar ea nu este auzită și văzută de către oamenii de pe pământ. Paradoxal, deși este prezentată ca o “taină”, iar tainele prin definiție trebuie cunoscute de foarte puțini ca să fie taine, liderii pucioși sunt nemulțumiți că marea masă de creștini nu cunosc și nu recunosc “taina” de la Pucioasa, “nașterea cuvântului” din mijlocul “poporului” pucios (adică, de la liderii lui, căci liderii sunt “mijlocul”):

“...cei de pe pământ nu știu să audă și să vadă nașterea cuvântului Meu în mijlocul tău, și se petrece ca și pe vremea când Eu am venit pe pământ născut din mamă Fecioară acum două mii de ani și n-au știut taina lui Dumnezeu decât puțini în vremea aceea...” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)

Spre deosebire de construcțiile lexicale anterioare, prin care liderii pucioși atribuiau unor duhuri de sfinți sau de decedați vorbiri din cer “de lângă Dumnezeu”, ei experimentează acum o descriere indirectă a acestor contribuții verbale. Mai precis, “Dumnezeul Pucioasei” reproduce El însuși ceea ce aude de la duhurile sfinților și a morților, folosind apoi expresii lămuritoare de genul “dar acum el spune așa” sau “dar acum el spune așa”. Probabil liderii pucioși s-au sensibilizat la criticile ce li s-au adus pe acest blog, cum că ei de fapt nu promovează “Cuvântul lui Dumnezeu” așa cum pretind, ci “un cockteil de cuvinte, venite de la diverse duhuri din cer”. În consecință, se străduiesc să demonstreze că de fapt numai Dumnezeu vorbește, chiar dacă reproduce și cuvinte ale altor entități cerești, ca exemple pilduitoare. Iată în continuare două exemple. Primul exemplu ilustrează o reproducere indirectă a vorbirii duhului care se pretinde a fi “Sfântul Dimitrie izvorâtorul de mir”:

“O, fiilor, ne întoarcem în carte ca să sfârșim tot cuvântul Meu din ziua aceasta, iar ucenicul Meu Dimitrie va sta lângă Mine în cuvânt, dar acum el spune așa: — Eu sunt ucenicul Tău [...]” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)

mariamargareta 10.11.2010 13:52:48

267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului (II)

267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului (II)
(Comentariu la la predica liderilor pucioși de la “Noul Ierusalim” din 8-11-2010)

Al doilea exemplu ilustrează o reproducere indirectă a vorbirii duhului care se pretinde a fi “Sfântul Dimitrie Basarabov”:

“Se roagă Mie acum dintre sfinți sfântul care-și odihnește trupul pe pământul român și care-și are în calendar ziua lui de serbare lângă ziua mucenicului mărturisitor Dimitrie, și tot așa și numele îl are acest sfânt veghetor pentru neamul român în cetatea Bucureștiului, și-Mi spune el așa: — Suferința duhului meu e mare, Doamne[...] (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)

Liderii pucioși își dau apoi pe față dușmănia față de Biserica Ortodoxă Română, afișând pe față dorința lor ca ierarhiei Bisericii să i se ia cârma din mână de către Dumnezeu (ca să le-o dea lor apoi, cârmuind El prin ei), minimalizând până și eforturile ei de a zidi cât mai multe biserici-locașe de cult, în folosul duhovnicesc al enoriașilor. Ei pretind că noile biserici vor fi “locașuri ale fărădelegii” și de aceea se roagă fierbinte “Dumnezeului” lor ca “să-i oprească pe mai-marii din biserici și să nu-i mai lase să mai facă zidiri pentru locașe de cult”. Aluzia este însă transparentă: “rugăciunea de oprire” vizează de fapt ambițiosul proiect al zidirii Catedralei Mântuirii Neamului care, odată înfăptuit, va pune în umbră atât ambițiile de hegemonie asupra Ortodoxiei pe care le-au formulat în mai multe rânduri liderii pucioși, cât și acțiunile lor de propagandă menite să impresioneze pe cât mai mulți creștini și să-i facă mai întâi simpatizanți pasivi, iar mai apoi adepți activi și intens angajați în propovăduirea ereziei pucioșești:

“Mă doare de pe pământ și până în cer, și fărădelegea e stăpână mare și pe străzi și în biserici, și eu plâng și dau să-Ți cer cu rugă, curăță fărădelegea din biserici și din locașurile numite așa și dă-le oamenilor să știe ce înseamnă biserică, și oprește-i apoi pe cei mari și tari prin numele lor, o, oprește-i să mai zidească biserici și întoarce-i pe ei mai întâi pe cărările Tale sfinte, ca să învețe ei de la Tine că omul este biserica Ta, odihna Ta, nu zidirile care nu Te pot cuprinde, Doamne! O, oprește-i pe mai-marii din biserici și nu-i lăsa să mai facă zidiri în numele Tău fără ca Tu să le spui să facă! Ia-le cârma din mână și cârmuiește-i Tu și pe ei, că ei nu duc pe oameni la lumină, nu-i duc la Tine, și sunt necăjiți oamenii, Doamne, și merg fără de Domnul pe pământ!
Ia rugăciunea mea și împlinește-o pe ea, o, Bunule Doamne al rugătorilor cei sfinți înaintea Ta și dă-mi și mie izbăvirea de durere și ridică-mă în văzduh, că pe pământ e fărădelegea cu pașii ei peste tot și nu mai e drum curat și înflorit, ci e numai pământ tare, în care nimic nu mai are viață și față!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)

Liderii pucioși nici nu realizează însă că acest demers ambițios al lor poate duce la demascarea lor definitivă. Admițând că cererea lor este întemeiată (ea fiind formulată din dreptul unui sfânt care este tocmai ocrotitorul Bucureștilor, Sfântul Dimitrie Basarabov), ar fi de așteptat ca "Dumnezeul" Pucioasei, dacă este Dumnezeul cel Atotputernic, să procedeze la stoparea zidirii Catedrelei. În consecință, dacă dintr-un motiv oarecare Catedrala nu se va mai zidi (așa cum, prin atotputernicia lui Dumnezeu, nici turnul Babel n-a mai putut fi zidit), pucioșii vor fi triumfători și Dumnezeul lor va începe a căpăta credibilitate. Dacă, dimpotrivă, Catedrala se va zidi fără probleme, pucioșii vor fi demascați că propovăduiesc un “Dumnezeu” fals și neputincios, incapabil să asculte de rugăciunile sfinților și să stopeze zidirea unui nou și uriaș “locaș al fărădelegii”. Rămâne doar să așteptăm și peste câțiva ani vom vedea exact cum stau lucrurile.

Desigur că, la fel ca și în alte cazuri când “proorociile” lor nu s-au îndeplinit, liderii pucioși mai au o scăpare: să invoce cine știe ce neajunsuri sau neîmpliniri sau neascultări ale unor adepți din “poporul” pucios, care au subminat “lucrarea” conjugată a lui “Dumnezeu” de la Pucioasa cu “poporul” Său. Totul va fi bagatelizat și prezentat ca o înfrângere temporară, care va fi îndată copleșită de alte și alte făgăduieli minunate care își vor aștepta și ele îndelung împlinirea.

vsovi 10.11.2010 15:02:00

Mai adă argumente și nu pune titluri hilare pe baza superstițiilor tale cu bază în luăogica bouleiană, aia bizară a voastră... că așa, voi puteți pretinde orișice din duhul minciunii măririi de sine care acuză pe Domnul de minciună și vine cu pretenții ca să dea Domnul semne și minuni pentru necredința unora, că sunt unii care cer ca să-i curețe la nesfârșit fără ca ei să miște un deget, vor să-i curețe de credința lor în idoli...

Păi dacă ești de bună credință, nu ai și tu o mică datorie în discuție și în dezbatere? Nu. Și se pare că chiar nu-ți asumi nimic altceva decât neascultarea de Dumnezeu și necredința în El fiindcă nu mai vrei și ca atare nu pot decât să-ți pun iar placa stricată, ca să se-nvârtă roata:

„Și apoi placa: ''Nu te mai agita dejaba, că oricum nu te mai cred!'' și cu cât li se spunea, ele mai tare nu credea și se întrecea ca să se muncească, era ca un fel de programare ce se autoprograma ca să rămână ele așa cum au fost programate până la sfârșit... -ul lor, al programelor programate... spre slava și puterea dragostei... curate. Și așa e de greu ca să ajungi la ea când ea nu mai crede fiindcă nu mai vrea... să cânte... așa... iar noi până atunci ce să facem?.. om tot aștepta dansând și cântând cam așa... ceva... că cineștie ce anume o ar pute-o schimba, din bună în rea, pardon viceversa. ”

Și ei cu adevărat nu se opun și nu se împotrivesc la nimic decât la minciuna din ei înșiși ca s-o treacă pe toată în neființă... și mai mult Domnul se opune și biruiește... biruiește El gLumea căci El este Biruitorul... mai mult El decât ei... că doar la Dumnezeu toate îi sunt cu putință, deci ei se opun cu siguranță doar la construirea catedralei gLumii în ei, catedrala aia a nemîntuirii neamurilor și a niciunui neam, căci alea sunt ziduri spurcate, zidite spre zădărnicie și vremelnicie, și acolo nu sălășluiește Dumnezeu... în niciunul din zidurile cele spurcate și exclusiviste ale gLumii.

mariamargareta 10.11.2010 15:24:24

Lui Vsovi, fost Vsovivi, mare amator de vivisecții verbale

Citat:

Mai adă argumente și nu pune titluri hilare pe baza superstițiilor tale cu bază în luăogica bouleiană, aia bizară a voastră...

Răspuns: Argumentul este următorul: Pucioșii vor ca nici un lăcaș de cult să nu se mai construiască:

[...] o, oprește-i să mai zidească biserici [...] Doamne! O, oprește-i pe mai-marii din biserici și nu-i lăsa să mai facă zidiri în numele Tău [...]

Deci Catedrala este și ea inclusă în această listă. Faptul că ei pretind că "duhul Sfântului Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor" este cel care formulează această interdicție, respectiv această dorință a lor, arată că interesul lor este pentru București în primul rând. Or, aici cel mai important obiectiv bisericesc aflat în planul BOR pentru a fi zidit este Catedrala.
Q.e.d.

vsovi 10.11.2010 16:01:06

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 304284)
Citat:

Mai adă argumente și nu pune titluri hilare pe baza superstițiilor tale cu bază în luăogica bouleiană, aia bizară a voastră...

Răspuns: Argumentul este următorul: Pucioșii vor ca nici un lăcaș de cult să nu se mai construiască:

[...] o, oprește-i să mai zidească biserici [...] Doamne! O, oprește-i pe mai-marii din biserici și nu-i lăsa să mai facă zidiri în numele Tău [...]

Deci Catedrala este și ea inclusă în această listă. Faptul că ei pretind că "duhul Sfântului Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor" este cel care formulează această interdicție, respectiv această dorință a lor, arată că interesul lor este pentru București în primul rând. Or, aici cel mai important obiectiv bisericesc aflat în planul BOR pentru a fi zidit este Catedrala.
Q.e.d.

:))))))

Și dacă e Catedrala inclusă în această listă de ce nu ai dat alte exemple? De ce te-ai oprit fix la Catedrala Mântuirii Neamului? O bombă de presă, ceva scandal, ce urmărești?... ce mai păcăleală... joc de păcălici.

Și se vede că le scoți din context tot mai bine ticluite ca să provoci panică... în mintea mea, aia mai săracă; păi e vorba de zidiri de biserici, de zidiri... accentul și sensul punându-se că nu zidirea zidurilor e așa de importantă ci aia duhovnicească, adică trăirea poruncii sfințeniei în popor... frățieTatea și prietenia în Domnul...

Deci în Cuvânt se spune să nu se mai pună mereu bârna de la căruță înaintea boilor, ci să se zidească cum se cuvine dacă folosești căruța pe care ar fi trebuit s-o ffi făcut iarna și vara sanie deci e vorba de a nu veni omul tot mereu la lucru cu luăogica lui aia bouleiană... în materie de zidiri și de zidărie ci mai bine să lase din meșteșug mai mult pe Dumnezeu, în mâna Lui Dumnezeu... că dacă nu, atunci o să ajungem să construim cu toții numai ziduri, că numai avem ce altceva fiindcă toți oamenii au plecat la cules de căpșuni sau de citrice sau la zidit ei tot felul de zidării, că dacă așa au fost învățați să zidească, iată au plecat cu toții la zidit de zid-uri... și au ajuns și la partea a treia... și așa mai departe.

vsovivi 10.11.2010 16:53:20

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 304298)
:))))))

Și dacă e Catedrala inclusă în această listă de ce nu ai dat alte exemple? De ce te-ai oprit fix la Catedrala Mântuirii Neamului? O bombă de presă, ceva scandal, ce urmărești?... ce mai păcăleală... joc de păcălici.

Și se vede că le scoți din context tot mai bine ticluite ca să provoci panică... în mintea mea, aia mai săracă; păi e vorba de zidiri de biserici, de zidiri... accentul și sensul punându-se că nu zidirea zidurilor e așa de importantă ci aia duhovnicească, adică trăirea poruncii sfințeniei în popor... frățieTatea și prietenia în Domnul...

Deci în Cuvânt se spune să nu se mai pună mereu bârna de la căruță înaintea boilor, ci să se zidească cum se cuvine dacă folosești căruța pe care ar fi trebuit s-o ffi făcut iarna și vara sanie deci e vorba de a nu veni omul tot mereu la lucru cu luăogica lui aia bouleiană... în materie de zidiri și de zidărie ci mai bine să lase din meșteșug mai mult pe Dumnezeu, în mâna Lui Dumnezeu... că dacă nu, atunci o să ajungem să construim cu toții numai ziduri, că numai avem ce altceva fiindcă toți oamenii au plecat la cules de căpșuni sau de citrice sau la zidit ei tot felul de zidării, că dacă așa au fost învățați să zidească, iată au plecat cu toții la zidit de zid-uri... și au ajuns și la partea a treia... și așa mai departe.

Și atunci nu mai avem altceva de făcut decât să ne zidim ziduri zidite de zidarii ziditori care zidesc ziduri pentru ziduri tot mai „luminoase” dar din care a fost lepădată piatra cea din capul unghiului... și apoi a fost neluată în seamă... de unii până la sfârșit... de timp...-ul probabil, adică tot o vremelnicie cum ar veni, vremea.

mariamargareta 11.11.2010 17:32:08

268.Reacții la postarea„Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului

268. Reacții la articolul „ Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului” (I)

Pe Forumul Creștin Ortodox au apărut o serie de reacții dezarticulate la articolul precedent (267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului), prin care un oarecare acolit pucios, care se semnează Vsovi, își manifestă neîncrederea că pucioșii s-ar fi gândit să ia în vizor Catedrala (despre care se știe că nici măcar n-a început să se construiască) în predica lor defăimătoare la adresa BOR. Vom face în continuare câteva comentarii referitoare la postarea lui.

Citat din postarea semnată Vsovi:

Și dacă e Catedrala inclusă în această listă de ce nu ai dat alte exemple? De ce te-ai oprit fix la Catedrala Mântuirii Neamului? O bombă de presă, ceva scandal, ce urmărești?... ce mai păcăleală... joc de păcălici.”

Comentariu:

Dacă ar fi citit mai atent, Vsovi ar fi observat că pucioșii au ce au cu “mai marii din biserici” , adică aceia care cârmuiesc Biserica: episcopii, în frunte cu Patriarhul. Ei trebuie opriți să mai zidească biserici de zid; lor trebuie să li se smulgă cârma din mână. Este așadar aici un fel de proclamație la o “lovitură de biserică” , adică ceva similar cu lovitura de stat. Ei se roagă la “Dumnezeul” lor cel închipuit, așa: “...Doamne! O, oprește-i pe mai-marii din biserici și nu-i lăsa să mai facă zidiri în numele Tău fără ca Tu să le spui să facă! Ia-le cârma din mână și cârmuiește-i Tu și pe ei “. Pucioșii tânjesc de mult ca să preia puterea bisericească în stat, de prin anii 1990-1993, când conspirau cu febrilitate la răsturnarea orânduirii de stat, reintroducerea monarhiei și reînscăunarea pe tron a regelui Mihai al II-lea, convinși că monarhul îi va răsplăti pe contrarevoluționarii lideri pucioși cu dregătoria de sfetnici regali. Ei visau la un soi de “teocrație”, în care ei să cârmuiască în numele lui Dumnezeu, alături de rege și chiar peste el, căci “sfaturile” lor de sfetnici regali ar fi fost prezentate ca porunci venite din cer, indiscutabile și imuabile.

Iar dacă ne gândim bine, SINGURA biserică aflată acum în preocuparea Patriarhului și a Sinodului de episcopi este Catedrala Mântuirii Neamului. Restul, dacă mai sunt și alte biserici aflate în construcție pe undeva, nu intră în preocuparea “mai-marilor “ bisericii, ci a celor mai mici: antreprenori, enoriași, preoți, credincioși cucernici care vor să contribuie și ei la ctitoriile de cartier.

De altfel, odată deschis acest subiect, el va reveni negreșit în predicile viitoare ale pucioșilor, pentru că așa le stă lor în obicei: să bată fierul cât e cald. Pe măsură ce Catedrala va începe să se înalțe, ei vor lătra tot mai tare împotriva ei. Dar câinii latră, ursul merge. Și nu mor caii când vor câinii. Iar revenirile pucioșilor vor fi în mod indiscutabil mai limpezi și mai pe față spuse, mai la obiect, așa că atunci va fi mult mai simplu de lămurit chestiunea.

Alt citat din postarea semnată Vsovi:

“Și se vede că le scoți din context tot mai bine ticluite ca să provoci panică... în mintea mea, aia mai săracă; păi e vorba de zidiri de biserici, de zidiri... accentul și sensul punându-se că nu zidirea zidurilor e așa de importantă ci aia duhovnicească, adică trăirea poruncii sfințeniei în popor... frățieTatea și prietenia în Domnul...”

Comentariu:

Raționamentul făcut aici este fals, vicios și tendențios. Vsovi afirmă că “accentul nu se pune pe zidirea zidurilor”; adică, “să mai și zidim biserici de zid, dar să nu ne preocupe asta în principal, ci mai ales zidirea duhovnicească”. Or, pucioșii spun limpede: să nu se mai zidească nici o biserică de zid (cu o singură excepție: atunci când Liderii Pucioși vor spune ei unde, cum și când trebuie să se zidească), iar în cele existente să se facă “curățenie” (cităm) “...curăță fărădelegea din biserici și din locașurile numite așa...”

Iar dacă Vsovi știe și recunoaște singur că mintea–i este ceva mai sărăcuță, de ce se bagă el în chestiuni care-l depășesc? Vorba ceea:

Dacă mintea-ți slabă, tâmplele-ți apasă
Altuia mai vrednic, replica i-o lasă...

Alt citat din postarea semnată Vsovi:

Deci în Cuvânt se spune să nu se mai pună mereu bârna de la căruță înaintea boilor, ci să se zidească cum se cuvine dacă folosești căruța pe care ar fi trebuit s-o ffi făcut iarna și vara sanie deci e vorba de a nu veni omul tot mereu la lucru cu luăogica lui aia bouleiană... în materie de zidiri și de zidărie ci mai bine să lase din meșteșug mai mult pe Dumnezeu, în mâna Lui Dumnezeu... că dacă nu, atunci o să ajungem să construim cu toții numai ziduri, că numai avem ce altceva fiindcă toți oamenii au plecat la cules de căpșuni sau de citrice sau la zidit ei tot felul de zidării, că dacă așa au fost învățați să zidească, iată au plecat cu toții la zidit de zid -uri... și au ajuns și la partea a treia... și așa mai departe.”

Comentariu:

Vsovi confirmă ce s-a spus mai înainte: Orice zidire de biserică va trebui făcută de acum încolo doar prin mâinile sau cu aprobările date de pucioși în numele lui Dumnezeu. Parafrazând spusele lui Vsovi, rezultă că omul nu trebuie să se mai implice “în materie de zidiri și de zidărie ci mai bine să lase din meșteșug mai mult pe Dumnezeu, în mâna Dumnezeului Pucios”. Adică, să nu mai zidească mâinile omului, ca să ridice zidiri de biserici, ci să zidească mâinile Dumnezeului Pucios. Dar cine sunt “mâinile” Dumnezeului Pucios, prin care el face și desface toate pe pământ?

Ca să ne lămurim, cel mai bine ar fi să vedem ce scrie chiar în cartea lor cea “sfântă”, intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”. La început, liderii pucioși pretind că duhul Verginicăi din ceruri îi consideră pe ei ca fiind “mâinile și picioarele sale”, prin care ea continuă să lucreze pe pământ, deși cu trupul este de mult sub pământ, iar cu duhul în cer, de unde aduce mereu “cuvinte” în numele lui Dumnezeu:

“Voi sunteți iubiții mei, sunteți mâinile și picioarele mele, sunteți glasul și răsunetul meu, sunteți împărțitorii cuvintelor mele.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19-10-1990)

Prin anii ’90 liderii pucioși cochetau cu ideea că ei se identifică mental și spiritual cu spiritul Verginicăi, decedată în urmă cu 10 ani, în timp ce fizic se identifică doar prin mâinile și picioarele ei:

“V-am spus că fără voi nu pot aduce nimic de la cer. V-am spus că voi sunteți mâinile și picioarele mele, că sunteți glasul și răsunetul meu. V-am spus că sunt în voi, și voi în mine.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 22-10-1990)

În această calitate, de “mâini și picioare al Verginicăi” , liderii pucioși purced la zidirea primei lor biserici de zid, pe care o numesc “Templu” și o lucrează cu inima și mâinile și puterea și dragostea și timpul”:

“Binecuvântați să fiți voi, care veți lucra acest sfânt lăcaș. Binecuvântate să vă fie inima și mâinile și puterea și dragostea și timpul, căci pun timpul sub supunerea voastră, și vom ieși cu grabă deasupra tuturor puterilor de pe pământ, vom ieși prin acest început nou, rostit prin poruncă dumnezeiască.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 22-7-1991)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:23:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.