Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 00:49 pe 1.10.2011
O caseta veche de 2.000 de ani dezvaluie indicii despre moartea lui Iisus


O caseta veche de 2.000 de ani dezvaluie indicii despre moartea lui IisusFoto: Daily Mail
O descoperire importanta pentru istoria religiei din perioada lui Iisus Hristos a fost facuta in apropierea Ierusalimului. Aceasta consta intr-o caseta de inmormantare, veche de 2.000 de ani, inscriptionata cu indicii despre Caiaphas, preotul mentionat in Biblie, ce a fost implicat in crucificarea lui Iisus.

O caseta de inmormantare, veche de 2.000 de ani, care a fost salvata de la jefuitorii de antichitati ar putea oferi o noua legatura cu rastignirea lui Iisus Hristos, sustin oamenii de stiinta, informeaza Daily Mail.

O caseta veche - sau un osuar - se crede ca ar dezvalui localizarea familiei Caiaphas, marele preot implicat in crucificarea lui Hristos. Cercetatorii din Israel spun ca aceasta ar putea dezvalui casa familiei acestui personaj important din Biblie, inainte de exodul din Galileea.

In Biblie, Caiaphas este unul dintre preotii care participa la interogarea lui Iisus. In timp ce Iisus ramane tacut, Caiaphas ii cere sa confirme ca este Hristos.

Acum trei ani Autoritatea pentru Antichitati din Israel a confiscat un osuar, care avea o inscriptie rara, de la jefuitorii de antichitati. Aceasta a apelat la expertii de la Departamentul de arheologie al Universitatii din Tel Aviv, pentru a autentifica descoperirea.

Acum echipa de cercetatori a anuntat ca artefactul este autentic. "Inscriptia de pe aceasta caseta este extraordinara", a spus Yuval Goren, unul dintre cercetatori. Cuvintele sculptate nu dau numai detalii despre cel decedat, dar si alte trei nume din alte generatii si o posibila localizare a familiei.

Inscriptia completa contine urmatoarele: "Miriam, fiica lui Yeshua, fiul lui Caiaphas, preot de la Maaziah din Beit Imri". Beit Imri ar putea face referire la un ordin preotesc, spun cercetatorii sau eventual la o localizare geografica, probabil a familiei lui Caiaphas.

Osuarul provine de la un cimitir din Valea Elah, in sud-vestul Ierusalimului, locul legendar al luptei dintre David si Goliat. Beit Imri a fost probabil
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni