Blat: 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate o lg rasa de bicarbonat 2 cani faina
Crema: 200g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala esenta de rom
Glazura: 2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)
Sirop: 250g zahar 400ml apa 3lg cacao 50g margarina esenta de rom
Decor: 300ml frisca ciocolata Preparare: Blat: Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.
Crema: Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.
Glazura: Se face conform instructiunilor de pe plic
Siropul: Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.
D�cor: Frisca se spumeaza
Asamblare: Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.
Optional se rade sau se face gratar de ciocolata
Blat: 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate o lg rasa de bicarbonat 2 cani faina
Crema: 200g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala esenta de rom
Glazura: 2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)
Sirop: 250g zahar 400ml apa 3lg cacao 50g margarina esenta de rom
Decor: 300ml frisca ciocolata Preparare: Blat: Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.
Crema: Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.
Glazura: Se face conform instructiunilor de pe plic
Siropul: Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.
D�cor: Frisca se spumeaza
Asamblare: Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.
CrestinOrtodox.ro foloseste fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta de navigare,
pentru a se integra cu retele de socializare si a afisa reclame relevante intereselor tale. Te informam ca ne-am actualizat politicile de
confidentialitate, pentru a implementa cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice
în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Protectia datelor tale este importanta pentru noi si iti oferim posibilitatea de
a personaliza modulele cookie pe care le doresti
.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si
de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.