Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 10:03 pe 1.10.2010
Ingrediente:
1 dovlecel
1 vanata
1 rosie
1 ceapa
1 broccoli (sau 1 conopida in loc)
1-2 morcovi (depinde de marime)
15-20 pastai fasole verde
2-3 caţei de usturoi (depinde de marime)
2-3 linguri de ulei
sare,piper,busuioc

Mod de preparare:
1. broccoli (sau conopida) se spala si se fierbe aprox. 5 minute in apa cu sare, se scurge si se lasa la racit;
2. se curata celelalte legume; se taie ceapa fideluţe si usturoiul marunt; se taie morcovul feliuţe subţiri, dovlecelul si vanăta (curatata) se taie felii; rosia decojita se taie tot feliuţe;
3. intr-un vas tip Jena se pun 2-3 linguri de ulei si mai intai ceapa si usturoiul, apoi pastaile verzi, feliuţele de morcov, un rand de felii de dovlecel, apoi un rand de felii de vanătă (se repeta dovlecel-vanătă) apoi feliile de rosie si in final broccoli (fiert la inceput).
-eu am presarat sare, piper si busuioc printre straturi
4. se acopera vasul Jena cu capacul lui sau cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preîncălzit pentru 35-40 min.
- NU se pune apa deoarece dovlecelul si rosia lasa suficienta apa pentru fierbere.
- poate fi utilizata ca garnitura la orice friptura sau ca mancare de post, fiind extraordinar de gustoasa (chiar si rece e super).
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni