|
Postat 09:53 pe 1.10.2010
|
|
Ingrediente: 500 g paste (melcisori, spirale, fundite, etc.) 6 linguri zahar 5 kiwi 1 mandarina/portocala 1 lamaie 3 oua 6 rulouri scortisoara, 1 lingurita praf scortisoara 150 ml lapte 10 g unt 20 g peltea de gutui (sirop de fructe) 2 linguri stafide 20 ml ulei 50 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare: Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt. Curatati kiwi si mandarina de coaja si taiati-le in bucati. Peste paste puneti stafidele si fructele taiate. Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, uleiul, laptele, praful de scortisoara, zaharul vanilat si nuca macinata. Acoperiti fructele cu restul de paste, turnati deasupra compozitia din castron, decorati cu rulourile de scortisoara, peltea de gutui sau suc de fructe. Eu am pus si cateva bombonele de ciocolata. Dati tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 minute, la foc mic. Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se raceasca si dati-o la frigider. Se serveste rece. Este un desert usor de preparat, ieftin si delicios
Ingrediente: 500 g paste (melcisori, spirale, fundite, etc.) 6 linguri zahar 5 kiwi 1 mandarina/portocala 1 lamaie 3 oua 6 rulouri scortisoara, 1 lingurita praf scortisoara 150 ml lapte 10 g unt 20 g peltea de gutui (sirop de fructe) 2 linguri stafide 20 ml ulei 50 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare: Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt. Curatati kiwi si mandarina de coaja si taiati-le in bucati. Peste paste puneti stafidele si fructele taiate. Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, uleiul, laptele, praful de scortisoara, zaharul vanilat si nuca macinata. Acoperiti fructele cu restul de paste, turnati deasupra compozitia din castron, decorati cu rulourile de scortisoara, peltea de gutui sau suc de fructe. Eu am pus si cateva bombonele de ciocolata. Dati tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 minute, la foc mic. Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se raceasca si dati-o la frigider. Se serveste rece. Este un desert usor de preparat, ieftin si delicios
|