Ingrediente: 250 gr faina 350 ml lapte caldut 4 linguri ulei 1 ou 7 grame drojdie uscata 1 lingura zahar(daca le faceti cu umplutura sarata nu-l puneti, adaugati mai multa sare) 1 varf cutit sare 1 esenta vanilie(pentru varianta dulce)
inca putin ulei pentru uns tava
Va mai trebuie
- o tava speciala care se numeste aebleskiver - un tub de ketchup/maioneza cu care turnati compozitia in adanciturile tavii
Mod de preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne. Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restul de lapte. Daca amestecati cu telul aluatul nu va face cocoloase. Se adauga si oul batut putin si apoi uleiul. Obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite. Se acopera cu folie sau un prosop curat si se lasa amestecul la crescut 1 ora la loc caldu si fara cuenti. Se pune tava pe aragaz la incins si se ung gaurele cu putin ulei sau unt, folosind o pensula de silicon sau ceva asemanator. Uleiul nu trebuie sa balteasca Focul sub tava e ca si la clatitele clasice, mediu spre mic. Aluatul se pune in tubul de ketchup si se umplu gaurile tavei Pentru cele cu umplutura: umpleti adancitura doar pana la jumatate, adaugati umplutura(ciocolata, fructe, crema de caramel, dulceata.....) si apoi completati cu aluat pana se umple forma. Cand se vede pe margine ca incep sa se coaca, dar deasupra inca nu sunt facute, doar cresc putin, le intoarceti folosind un bat pentru frigarui. Se intorc toate clatitele si se mai lasa putin sa se coaca si pe cealalta parte Se servesc pudrate cu zahar pudra cu vanilie.
Ingrediente: 250 gr faina 350 ml lapte caldut 4 linguri ulei 1 ou 7 grame drojdie uscata 1 lingura zahar(daca le faceti cu umplutura sarata nu-l puneti, adaugati mai multa sare) 1 varf cutit sare 1 esenta vanilie(pentru varianta dulce)
inca putin ulei pentru uns tava
Va mai trebuie
- o tava speciala care se numeste aebleskiver - un tub de ketchup/maioneza cu care turnati compozitia in adanciturile tavii
Mod de preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne. Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restul de lapte. Daca amestecati cu telul aluatul nu va face cocoloase. Se adauga si oul batut putin si apoi uleiul. Obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite. Se acopera cu folie sau un prosop curat si se lasa amestecul la crescut 1 ora la loc caldu si fara cuenti. Se pune tava pe aragaz la incins si se ung gaurele cu putin ulei sau unt, folosind o pensula de silicon sau ceva asemanator. Uleiul nu trebuie sa balteasca Focul sub tava e ca si la clatitele clasice, mediu spre mic. Aluatul se pune in tubul de ketchup si se umplu gaurile tavei Pentru cele cu umplutura: umpleti adancitura doar pana la jumatate, adaugati umplutura(ciocolata, fructe, crema de caramel, dulceata.....) si apoi completati cu aluat pana se umple forma. Cand se vede pe margine ca incep sa se coaca, dar deasupra inca nu sunt facute, doar cresc putin, le intoarceti folosind un bat pentru frigarui. Se intorc toate clatitele si se mai lasa putin sa se coaca si pe cealalta parte Se servesc pudrate cu zahar pudra cu vanilie.
CrestinOrtodox.ro foloseste fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta de navigare,
pentru a se integra cu retele de socializare si a afisa reclame relevante intereselor tale. Te informam ca ne-am actualizat politicile de
confidentialitate, pentru a implementa cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice
în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Protectia datelor tale este importanta pentru noi si iti oferim posibilitatea de
a personaliza modulele cookie pe care le doresti
.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si
de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.