Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

« Ultima Pagina  |  vizualizare rezultate 11-15 din 15  |  Urmatoarea Pagina »
Postat 19:18 pe 4.08.2010
Manastirea Rasca il avea ca staret ,la sfarsitul veacului xlx-lea,pe ieroschimonahul Veniamin Piticariu,originar din aproprierea Radasenilor.Acesta dorea foarte mult sa lase in urma sa,drept mostenire ,o icoana sfanta adusa de la Muntele Athos,de la Schitul Lacu si a comandat icoana unui pictor calugar,dupa modelul celebrei"Portarita",facatoare de minuni.Icoana cea noua a ajuns in tara in 1892 si a fost asezata in biserica Manastirii Rasca.In 1921,in vremea unei mari secete,a adus icoana de la Rasca in procesiune la Radaseni,facand pe drum rugaciuni si slujbe pentru ploaie.La incheierea rugaciunilor,icoana n-a mai putut fi dusa mai departe,asa de tare s-a ingreunat.Semn ca Maica Domnului dorea ca obiectul de cult sa ramana in Radaseni,unde si a fost lasata.Aceasta este confirmata de multi batrani din sat,martori a acestei minuni,ca si de arhimandritul Cleopa Ilie,vestitul parinte misionar,care vene des si slujea in acest loc.Icoana contine si un mic relicvar in care sunt fragmente din moastele Sfintilor Gheorghe,Haralambie si Ioan cel Nou de la Suceava.
Postat 20:15 pe 27.09.2010
Frumoase relatari, dar sunt oare si reale??
Postat 09:33 pe 28.09.2010
Crede si nu cerceta, mai de folos iti va fi.Acestea au fost scrise ,cred eu, cand s-au intamplat ,acum au fost numai reluate ,spre intarirea credintei celor care inca se mai indoiesc de puterea lui Dumnezeu.
Postat 17:53 pe 21.07.2011
MĂNĂSTIREA CĂLUGĂRA
Mănăstirea Călugăra din Munţii Banatului, la aproximativ 3 km de comuna Ciclova-Montana, judeţul Caraş-Severin, are o legendă frumoasă. Acolo există o stâncă din care se auzeau "cântări dumnezeieşti". Oamenii băteau icoane sfinte pe copacii din preajma stâncii şi aprindeau candele. Se poate vedea şi astăzi icoana Sfântului Prooroc Ilie încrustată pe un fag a cărui scoarţă nu a acoperit-o. La 8 iunie 1838, auzindu-se foarte puternic acele "cântări dumnezeieşti", a fost săpat locul, descoperindu-se o peşteră lucrată de mâna omului şi astupată cu pământ în timp. Acolo au fost găsite moaştele pietrificate ale unui sfânt necunoscut şi o icoană. Aceasta a fost dusă în biserica din Oraviţa, dar după două zile a dispărut, fiind găsită după o perioadă în peşteră. Astfel, în 1860 a fost întemeiată aici o mănăstire care a devenit loc de pelerinaj.
Aceasta postare a fost stearsa.
  « Ultima Pagina  |  vizualizare rezultate 11-15 din 15  |  Urmatoarea Pagina »
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni