Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 23:53 pe 10.12.2009
Un om credincios are o mare putere si este fericit . Dumnezeu spune : " Daca veti avea credinta cit un graunte de mustar , veti zice muntelui acestuia :muta-te de aici dincolo si se va muta si nimic nu va fi voua cu neputinta "(Matei17,20)
"Dreptul din credinta va fi viu si de se va indoi cineva nu va binevoi sufletul Meu intru el ". "Noi nu suntem (fii) ai indoielii spre pieire , ci ai credintei spre dobindirea sufletului " (Evrei11 ,6)
Credinta este puterea sufletului de a primi ca adevarate toate descoperirile lui Dumnezeu din Sf.Scriptura si Sf.Traditie=Credinta este incredintarea celor nadajduite , dovedireacelor nevazute=(Ev.11.1)
Un om credincios are o mare putere si e fericit , el crede in Dumnezeu si isi pune nadejdea in Dumnezeu ; el e in acord cu Adevarul , cu Dumnezeu , cu legile Sale . Dumnezeu e BUN si ATOTPUTERNIC si il ajuta pe omul credincios .
Postat 13:35 pe 3.01.2010
Cred ca inceputul credintei a venit prin anumite imprejurari negative ale vieti, dar si prin gustul pentru lectura. Imi amintesc ca am citit primul "roman" in clasa a doua (Doi ani de vacanta). Peste primele carti religioase pe care le-am citit (Vietile Sfintilor din ianuarie si Pedalionul) am trecut cam usor. Am fost pasionat de fenomenul "aparitiei vietii" si am dat peste carti bune in acest domeniu : "Intelingenta materiei" de Dumitru Constantin Dulcan, "Ce este viata " a lui Ernst Schrodinger, "Logica viului" -Francois Jacob. Apoi am fost pasionat de yoga si as fi luat-o pe acest drum; insa, paradoxal, chiar cateva cuvinte scapate de un "maestru" mi-au descoperit doi sfinti recenti : Sf Serafim de Sarov si Sf Siluan de la Athos. Cred ca au fost un punct de cotitura in viata mea, pentru ca m-am apropiat de biserica si am cautat un duhovnic bun, de care sa si ascult.
Problema este ca dupa ce "cauti" si dupa ce " gasesti" urmeaza o alta etapa : cum traiesti. Si aici o iei de la capat cu cautarile pentru ca vezi ca bati pasul pe loc sau mai dai si inapoi. Cred ca etapa asta e mult mai grea (si mai lunga) . Daca as fi stiut , as fi scurtcircuitat-o pe prima. Am cautat prin scrierile multor sfinti ce trebuie sa faci cand vezi ca ceva intunecat (sau chiar pornirile propriei fiinte) te trag mereu inapoi. De fapt ce trebuie sa faca un om pacatos. Si cred ca cele mai importante lucruri le-am gasit in viata Sf Nifon al Constantianei si in niste rugaciuni si scrieri ale Sf Efrem Sirul. Mai sunt si prin Proloage cateva cuvinte ale Sf Vasile cel Mare si cateva exemple din vietile unor drepti sau pacatosi la care fac apel din cand in cand. Si totusi, in etapa trairii , a aplicarii in practica, lucrurile merg cam "doi inainte, trei inapoi".
[Utilizator Sters]
Postat 11:31 pe 14.01.2010
cred ca mai mult decat orice trebuie sa avem credinta. vreau sa va relatez ceva. pana acum doi ani, am avut cautari spirituale indelungate,am ajuns insa intr-un anturaj asa-zis spiritual,dar care urmarea de fapt cu totul alte interese. il rugam pe dumnezeu in fiecare zi,foarte intens, sa imi ia totul dar sa nu ma indeparteze de la El. il rugam sa imi arate calea si sa ma apropie de El. apoi, dupa multe dezamagiri (de ce m-am amagit!?) si suferinte, Dzeu m-a intors la El. am avut credinta ca El nu ma va parasi si ca El stie ce este cel mai bine pt mine, si asa a fost.
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni