Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Oferta de carte - Parohia Malovat -Mehedinti
Creat: 15 an (i) in urma
Va facem cunoscut ca parohia noastra a publicat o serie de lucrari, pe care le are disponibile pentru vanzare. Ne-ar face placere ca sa binevoiti si Dvs. sa va numarati printre cei ce se înfrupta din hrana spirituala ce-o oferă aceste lucrari.
Mentionam ca parohia noastra editeaza de doua ori pe luna o foaie, ,,Scrisoare pastorala”, pe care o distribuie gratuit tuturor familiilor din parohie, cat si la cateva sute de fii ai satului de departe, cunoscutilor, prietenilor si celor ce ne-au solicitat aceasta. Foaia noastra se trimite si prin posta, dar si prin e-mail. In varianta electronica, fiecare numar este insotit de grupaje de diapozitive pe cele mai diverse teme, uneori de conferinte mai ales cu tematica religioasa, muzica religioasa ori populara, cat si de alte materiale de zidire sufleteasca. Ne-am bucura daca si Dvs. ati fi de acord sa primiti publicatia noastra. Ati gasi acolo materiale atat religioase, cat si de interes religios, social, cultural, istoric, folcloric, local şi national, cat si informatii cu privire la publicatiile noastre. Mai puteti gasi aceasta publicatie, cerand pe Google ,,scrisoare pastorala”. Primele pozitii de acolo sunt destinate publicatiei noastre. Trimiterea acestei publicatii pe e-mail se face gratuit.

Oferta de carte
De 18 ani publicăm,- cu greutăţi pe care numai Dumnezeu le ştie -, la nivelul unui sat uitat de lume, sute de titluri de cărţi şi broşuri cu conţinut teologic, istoric, literar, pe care le răspândim în parohia noastră, în ţară şi în străinătate în sistemul ,,cartea prin poştă”, cu convingerea că prin aceasta facem un act de apostolat pentru Domnul Hristos şi în acelaşi timp slujim cultura şi neamul românesc. Nu avem nici o susţinere decât de la Dumnezeu şi de la cititorii noştri. Fiindcă am publicat lucrări pe înţelesul dumnealor şi care au răspuns căutărilor spirituale ale omului de astăzi, am putut rezista inflaţiei, concurenţei şi răutăţii multora, care au căutat să ne pună piedici.
Avem disponibile următoarele lucrări:
1. Pr. D. Bălaşa, Dacii de-a lungul mileniilor, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2009, 12 lei. Parcurgând cărţile Părintelui Dumitru Bălaşa dedicate istoriei dacilor, sesizezi cu uşurinţă că sunt scrise de un mare patriot şi deţin ele însele o mare doză de patriotism, care te copleşeşte. Datorită cărţilor Părintelui Dumitru Bălaşa, dacii îşi regăsesc vadul în istorie, în ciuda celor ce-au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-i facă să dispară de pe scena ei. Părintele Dumitru Bălaşa este un învingător, fiindcă a plecat dintre noi cu convingerea că a făcut ceea ce trebuia să facă în calitate de român, de creştin şi de preot. Chiar dacă unele dintre tezele şi ipotezele pe care le propune vor fi contestate, poate infirmate, despre autor se va vorbi mult de aici înainte, cărţile sale vor fi tipărite şi retipărite, cititorii vor găsi în ele mereu prospeţimea informaţiilor documentate, iar dacii vor reveni mereu în conştiinţa acestora şi datorită istoricului Dumitru Bălaşa.

2. Mărturisirea de credinţă literară, vol.II, Bucureşti, Editura ,,Carpathia Press, 2008, 224 pag, 10 lei. Cartea cuprinde mărturiile a zeci de scriitori români din ţară şi din străinătate privind începuturile şi evoluţia lor într-ale scrisului. Sunt pagini cu certă valoare de istorie literară, dar şi pagini de suflet şi simţire românească. Cartea este iniţiată şi coordonată de către regretatul Dr. Artur Silvestri.

3. Balade din Transilvania, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2008, 300 pag., 12 lei. Antologia conţine peste 200 balade culese în ultimele decenii de către folcloristul clujean Pavel Rătundeanu – Ferghete. Îmtr-o vreme în care manelele şi muzica discotecilor ne sufocă, Pavel Rătundeanu-Ferghete ne invită să ne întoarcem la izvoarele creaţiei artistice a poporului român, să scoatem din adâncurile spiritualităţii româneşti filonul de aur al cântecului epic, prin care strămoşii noştri au cântat faptele lor de vitejie, au fixat scene de viaţă de un realism impresionant, şi-au descris bucuriile, necazurile, durerile, aspiraţiile şi faptele pe care le-au socotit demne de a rămâne în istoria neamului.

4. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, Scrisoare pastorală, vol.III, Bârda, Editura ,,Cuget Românesc”, 2008, 430 pag. şi numeroase planşe color 20 lei. Volumul reuneşte numerele 80-120 din ,,Scrisoare pastorală”, publicaţia Parohiei Malovăţ. În el se găsesc numeroase articole care privesc aspecte din realitatea locală, dar şi din cea naţională şi internaţională, pagini de suflet, de simţire şi trăire românească şi creştinească.

5. A. Silvestri, Frumuseţea lumii cuoscute, Buc., Editura ,,Carpathia Press”, 2009, 56 pag., 5 lei. Cartea cuprinde 50 eseuri, însemnări şi schiţe ale regretatului cărturar Artur Silvestri, scrise în ultimele 50 zile ale vieţii sale, din momentul când i s-a stabilit diagnosticul şi până în ziua când şi-a dat duhul. Citind aceste pagini te convingi de frumuseţea vieţii, a naturii, a prieteniei, a valorilor morale şi estetice fundamentale, pe care autorul le vedea cu ochii celui care îşi ia rămas bun în fiecare zi de la lume şi de la viaţă. Este o înălţătoare pledoarie pentru viaţă!

6. Pr. Prof. Dr. Al. Stănciulescu-Bârda şi Cristian Stănciulescu-Bârda, Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxă Română”(1874-2004), vol. III 930 pag., 40 lei). Acest volum prelucrează după normele stabilite de Academia Română pentru lucrările bibliografice aprox. 13.000 articole, studii, documente, manuscrise, recenzii, reportaje, însemnări cu caracter istoric privind Istoria Bisericii Ortodoxe Române şi Istoria României, publicate timp de 130 de ani în principala revistă a Bisericii Ortodoxe Române de cei mai renumiţi istorici români. Cartea este un adevărat tezaur pentru tot iubitorul de istorie românească, fie că este cercetător, fie profesor, doctorand, student, preot sau laic. Având în vedere că cele mai importante materiale sunt însoţite şi de câte un rezumat telegrafic, care-l face accesibil şi omului de rând, cititorului dornic să cunoască mai multe despre trecutul neamului său, cartea este pe cât de utilă, pe atât de necesară.

7. Grigore Maerean, Chemări la Domnul, vol.VII(206 pag., 12 lei). Părintele Grigore Maerean vieţuia până de curând la Mânăstirea Lainici din jud. Gorj. Până în urmă cu câţiva ani nu publicase nici o carte. Scrisese însă mai multe, le copiase în singurătatea chiliei sale şi le dăruise apoi celor ce socotea dânsul că le sunt de folos. Tiparul a început să-l fascineze încă de la apariţia primului volum. A adunat cum a putut ceea ce risipise prin vreme şi iată ca azi oferă cititorului cel de-al şaselea volum tipărit şi încă tot pe atâtea îşi aşteaptă rândul la tipar. Părintele Grigore Maerean abordează un stil de predică mai puţin uzitat în ultimii ani. Este stilul de predică al lui Ioan Botezătorul, stilul de predică folosit de majoritatea profeţilor Vechiului Testament. Din predica lui Ioan Botezătorul cunoaştem doar câteva fragmente din Noul Testament, dar acestea sunt suficiente, ca să ne uimească prin francheţea, curajul şi forţa cu care sunt rostite. Acelaşi lucru se petrece şi cu predica părintelui Grigore Maerean. Predicile lui nu sunt făcute spre a fi scrise, ci vorbite. De fapt, aceasta se va surprinde din însuşi conţinutul lor. Se adresează direct interlocutorului, fără menajamente, fără ocolişuri diplomatice, fără teama că l-ar putea supăra. Este conştient că are o misiune sacră, aceea de a lupta contra răului moral din lume şi pentru acesta nu se sfieşte să ia securea şi să taie păcatul de la rădăcină. Predica părintelui Grigore Maerean necesită nu numai cunoaşterea realităţilor lumii contemporane sub aspect religios-moral, ci şi o îndelungată experienţa de viaţă personală. Acestea se coroborează armonios cu o credinţă puternică şi cu o bună cunoaştere a psihologiei umane, atât individuale, cât şi colective. Întrebarea firească ce se poate pune este aceea dacă poate fi actual un asemenea gen de predici. Ca preot, cu o experienţă de predicator de peste treizeci de ani, consider că este foarte necesară. Această convingere se bazează şi pe faptul că primele cinci volume ale părintelui Grigore Maerean s-au bucurat de un succes surprinzător la cititori. Tirajele au fost repede epuizate şi, ceea ce consider mai important, este faptul că fragmente din aceste volume au fost preluate de către numeroase reviste şi chiar ziare din ţară şi străinătate şi oferite ca hrană spirituală cititorilor lor. Tocmai aceasta ne determină să scoatem şi prezentul volum, convinşi fiind că el va contribui din plin la asanarea religios - morală a societăţii româneşti contemporane, va contribui la întărirea credinţei creştine ortodoxe. Primim şi înscrieri pentru primele şase volume, în vederea unei apropiate reeditări, cât şi pentru vol. VIII-X, care sunt în curs de apariţie.

8. Alexandru Nemoianu, Fragmente din vremea persecuţiilor(format A5, Ed. Carpathia Press, 80 pag., copertă policolor, 6 lei). Autorul este renumit în ţară şi străinătate prin studiile sale din domeniul istoriei, arheologiei, filozofiei culturii, publicisticii, cât şi prin creaţiile literare. Cartea de faţă conţine un grupaj de articole de maximă actualitate. Ea este, aşa cum spune regretatul Dr. Artur Silvestri ,,un impresionat document de atitudine creştină, încuviinţată într-o manieră aproape ,,martirică” şi unul din rarele exemple de acţiune intelectuală lucidă într-o epocă de incalculabilă depravare socială. Rostul ei se va vedea acum şi va rămâne şi în viitor un reper ce depăşeşte marginile vremii nedesluşite”.

9. Alexandru Nemoianu, Iluminări(format A5, Ed. Carpathia Press, 88 pag., 6 lei). Un tulburător jurnal ţinut de autor în anii 2007-2008, în care cunoaştem realităţi din ţară şi din străinătate, oameni, fapte şi întâmplări, dar, mai presus de toate, cunoaştem un Om, un cărturar de elită, care încearcă, cu posibilităţile de care dispune, să contribuie la înnobilarea şi înfrumuseţarea lumii prin care călătoreşte.

10. Adrian Botez, Ruguri. România sub asediu(ed. Carpathia Press, 200 pag., 8 lei). Autorul este contemporan al nostru, om de aleasă cultură, universitar şi publicist, care analizează cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă societatea noastră postrevoluţionară. Din fiecare paragraf se desprinde puterea de analiză, logica impecabilă, stilul inconfundabil. Fiecare capitol este un articol apărut în ultimii ani în revistele editate on-line de regretatul Dr. Arthur Silvestri.


11. Nifon Criveanu, Cugetări şi maxime pentru viaţă(format A5, 432 pag., 20 lei). Întotdeauna mi-au plăcut maximele şi cugetările. Am parcurs multe lucrări de acest gen, mi-am cumpărat astfel de cărţi de câte ori le-am aflat prin librării, am alcătuit eu însumi mai multe culegeri. Şi, totuşi, cartea aceasta alcătuită de fostul mitropolit al Olteniei, Nifon Criveanu, mi s-a părut a fi altceva decât cele ce am întâlnit. Am citit-o cu mulţi ani în urmă, dar nu m-am putut despărţi de amintirea ei. Multe cugetări din ea mi-au rămas în memorie şi le-am citat cu plăcere ori de câte ori s-a ivit prilejul, ca pe nişte jaloane orientative pe drumul vieţii. M-am întrebat chiar de unde vine acest interes, această ataşare de cartea ierarhului oltean. Cred că am găsit până la urmă răspunsul: este alcătuită de un om cu multă ştiinţă de carte, care şi-a selectat cu grijă lecturile, convins fiind de efemeritatea vieţii pământeşti şi de importanţa fiecărei clipe ce ne este dată; este alcătuită de un om cu un bogat fond de cultură teologică, care a filtrat cu grijă orice citat ce l-a înscris în agenda sa de lucru; este alcătuită de un om, care a vrut ca prin această carte să facă o lucrare de apostolat în lume, o prelungire a misiunii sale pastoral-misionare. Am socotit ca o datorie de conştiinţă reeditarea acestei lucrări. Ea este în primul rând ziditoare şi de suflet şi abia în al doilea rând delectează mintea. Fiecare capitol al cărţii este ca o mică şedinţă sinodală, în care îşi spune fiecare participant părerea despre tema dată, dorind să fie cât mai convingător. Unii autori citaţi sunt din literatura patristică veche şi nouă; alţii sunt din cultura română şi universală. Întâlnim uneori chiar nume necunoscute nouă, generaţiilor de azi. Autorii respectivi erau publicişti de renume la începutul veacului trecut. Cred că mitropolitul Nifon Criveanu a urmărit în primul rând încărcătura ideatică, frumuseţea cugetării şi doar în ultimul rând a fost interesat de numele autorului. El a socotit, fără îndoială, că aceşti sâmburi de înţelepciune sunt picături de cugetare divină risipite pe pământ şi tocmai de aceea pentru el a contat mai puţin dacă acele cugetări au răsărit pe drum, pe teren pietros, în mărăcini sau în pământ bun. Important a fost pentru el că sunt de origine divină şi trebuie adunate cu grijă, făcute snop şi oferite cititorului ca hrană, ca medicament, ca izvor de fericire spirituală.

12. Artur Silvestri, Modelul omului mare(112 pag., 7 lei). Cartea este tipărită de Editura Carpathia Press şi cuprinde convorbiri şi corespondenţă între regretaţii Dr. Artur Silvestri şi Mitrop. Antonie Plămădeală. Sunt abordate cele mai diverse teme de maximă actualitate, pe care cei doi le dezbat cum numai ei puteau să o facă. Lectura ei este un exerciţiu intelectual şi spiritual de înalt nivel calitativ.

13. Cuvinte pentru urmaşi, vol.II(216 pag., 10 lei). Cartea este tipărită la Editura Carpathia Press şi este concepută şi îngrijită de regretatul Dr. Artur Silvestri. Cuprinde mărturiile a zeci de oameni de cultură din ţară şi străinătate, dintre care mulţi foarte cunoscuţi şi unanim apreciaţi, cu privire la crezul lor literar, artistic, la propriile opere ori ale altora. Cartea reuşeşte să contureze chipul Omului Român dintotdeauna şi de peste tot, cu înălţările şi poticnirile sale, cu idealurile şi decepţiile sale în contextul unei lumi tot mai secularizate.

14. Pr. D. Bălaşa, Marele atentat al Apusului papal împotriva independenţei daco-românilor(192 pag., 8 lei). Părintele Dumitru Bălaşa se dovedeşte a fi, - şi în cazul de faţă-, ca preot şi istoric, un bătrân al naţiei sale. Repune în discuţie evenimente istorice, documentează fiecare afirmaţie, ne prezintă lucruri, pe care le consideram arhicunoscute, ori altele mai puţin cunoscute şi ne face să cădem pe gânduri. Ne dă sfaturi cu discreţie, dar mai degrabă ne ajută să ajungem la concluzii. Nu îndeamnă la ură şi şovinism, ci doar la cumpătare, prudenţă şi obiectivitate. Papalitatea pentru el este elementul-cheie, care a condus din umbră multe dintre evenimentele ce au adus atâta suferinţă strămoşilor şi moşilor noştri, care au provocat ură şi războaie între popoare. Neamurile au fost adevăraţi pioni de şah, pe care papa i-a folosit ca să-şi atingă scopurile, să-şi întindă stăpânirea. Dacă astăzi atâţia consideră legăturile ce se ţes vizibil între lumea ortodoxă şi cea romano-catolică drept o binecuvântare, un dar al papalităţii, părintele Bălaşa ne îndeamnă la prudenţă şi la multă, multă atenţie. Calul troian prezintă multe surprize şi de aceea e bine să fim suficient de maturi în abordarea evenimentelor. Părintele Bălaşa ne învaţă, pur şi simplu, să cunoaştem şi altfel istoria decât am învăţat-o în şcoală.

15. Coloana Infinitului, vol.I(288 pag., 12 lei). Cartea este realizată de Pr. Al. Stănciulescu-Bârda şi cuprinde aproape 2500 de maxime şi cugetări selectate din operele cele mai reprezentative ale culturii române dintru începuturi până la 1848. Volumul al II-lea se află la tipar şi cuprinde perioada 1848-1918, iar volumul III, aflat în fază de finisare, va cuprinde perioada 1918-1948. Cugetările sunt grupate pe teme şi probleme. Fiecare volum este însoţit de indici tematici şi de autori. Deocamdată, avem mulţumirea sufletească, pe de o parte, pentru că am deschis un şantier, care nu se va termina niciodată, fiindcă nici poporul român nu va dispărea de pe scena istoriei şi mereu va avea gânditori şi oameni de condei, iar pe de altă parte, pentru că am adunat din vechile opere româneşti acei sâmburi sapienţiali atât de necesari zidirii sufleteşti şi coordonării ţinutei morale a omului dintotdeauna. Dacă această lucrare va fi de folos cititorilor noştri pentru înălţarea lor spirituală, idealul nostru înseamnă că va fi atins şi misiunea de propoveduitori ai cuvântului înţelept împlinită.

16. Al cincilea patriarh(96 pag., 6 lei). Volumul este realizat de Dr. Artur Silvestri si cuprinde zeci de articole cu caracter memorial, semnate de diferite personalităţi din ţară şi străinătate din domeniul bisericesc, cultural, politic, social etc. referitoare la fostul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist. Aflam lucruri deosebit de interesante, care privesc nu numai viata si personalitatea unui om, ci si aspecte ilustrative, uneori de referinţă, ale istoriei şi vieţii societăţii noastre din diferite momente. Este o carte tentantă, o carte de literatura memorialista, în care ne regăsim epoca, semenii şi, de ce nu, pe noi înşine.

17. Patriarhul Ardelean(160 pag., 8 lei). Lucrarea este realizata de Dr. Artur Silvestri. Cuprinde zeci de studii, eseuri şi evocări despre scriitorul şi omul de cultură Raoul Sorban. Ca şi în cadrul lucrării Al cincilea patriarh, prezentată mai sus, materialele cuprinse în carte vorbesc în primul rând despre o mare personalitate, dar, în realitate, vorbesc despre o epoca istorică prin care a trecut şi trece societatea românească. Este o lucrare de literatura memorialistică şi mai mult decât aceasta.

18. Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxă Română”(1874-2004), vol. II(706 pag., 25 lei). Revista ,,Biserica Ortodoxă Română” este una dintre cele mai vechi publicaţii româneşti, cu apariţie neîntreruptă. În ea au publicat o bună parte din personalităţile vieţii bisericeşti şi culturale din sec. XIX-XXI, însumând peste 22.000 unităţi bibliografice(studii, articole, recenzii, reportaje etc.). Lucrarea prezentată aici este o lucrare de pionierat, fiindcă este pentru prima dată când o revistă bisericească de maximă importanţă este bibliografiată pe o perioada atât de îndelungată de 130 ani. Cartea este un adevărat tezaur de informaţie bibliografică şi un excelent instrument de studiu. A fost realizată în trei volume. Volumul I a apărut anul trecut şi s-a epuizat. Acela cuprindea materialele privitoare la bazele creştinismului( Sf. Scriptură în general, Vechiul Testament, Noul Testament, Arheologie Biblică), strădaniile Sfinţilor Părinţi şi teologi de a le înţelege şi aprofunda(Dogmatica, Morala, Filozofia creştină),cât şi mijloacele şi strategiile prin care creştinismul s-a putut răspândi în lume(Liturgică, Drept canonic, Omiletică, Catehetică, Pastorală, Pedagogie creştină şi Muzică). Volumul II îşi propune să prezinte creştinismul în special şi religia în general ca fenomen istoric ce s-a dezvoltat de-a lungul veacurilor în contextul unor realităţi culturale, sociale şi politice(Istoria Bisericii Universale, Ecumenismul, Bizantinologia, Patrologia, Istoria Religiilor, Etnografia şi Folclorul). Volumul al treilea este gata de tipar. În cele peste 930 pagini ale sale, cuprinde peste 13.000 unităţi bibliografice referitoare la dezvoltarea creştinismului la poporul roman(Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria României). Lucrarea e realizată de Pr. Al. Stănciulescu-Bârda şi Cristian Stănciulescu-Bârda. Precizăm că primim nu numai comenzi pentru volumele II şi III, ci şi înscrieri pentru vol. I, care va fi reeditat anul viitor.

19. Pr. Al. Stănciulescu-Bârda, De la daci la Meşterul Manole (20 pag., 2 lei). Lucrarea a constituit iniţial comunicare la un congres internaţional. Analizează comparativ conceptul de jertfă în religia dacă şi folclorul românesc.

20. Bucate de post(424 pagini, câteva sute de reţete, 12 lei). Câte un exemplar din acest volum a fost donat fiecărei familii din parohie, cât şi celor din afara parohiei, care ne-au dat o mână de ajutor până acum.

Precizam ca volumele solicitate pot fi trimise prin poşta. Pentru destinatarii din tara taxele postale sunt suportate de catre parohie. Pentru trimiterile externe se adauga la pret 13 lei pentru un colet de pana la 2 Kg, reprezentand taxe postale.
Ne-am bucura daca si Dvs. ati fi interesat/a de aceste lucrari.

Sănătate, pace şi bucurii să vă dea Dumnezeu!
Pr. Al. Stănciulescu-Bârda
Asteptam mesajul Dvs.

Parohia Malovat Malovat-Mehedinti
Tel.0724.99.80.86
E-mail: parohiamalovat1@gmail.com


Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni