Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Prezentare succinta a Vietii Pr Ilie Cleopa
ARHIMANDRITUL CLEOPA ILIE
Manastirea Sihastria
(1912-1998)
a . Viata

Vrednicul de Pomenire Arhimandritul Cleopa Ilie s-a nascut in comuna Sulita , judetul Botosani , fiind al cincilea copil din cei zece frati .
Parintii sai , Alexandru si Ana , erau agricultori si duceau o viata crestineasca aleasa .
Dupa ce termina sapte clase primare , Constantin , care avea sa devina mai tarziu Arhimandritul Cleopa , se indeletniceste cu pastoritul oilor , impreuna cu fratii sai mai mari , Vasile si Gheorghe , in preajma Schitului Cozancea din apropiere .
Nu departe de acest schit se nevoia de mai multi ani si Cuviosul Paisie , „Pustnicul" din partea locului , care le-a devenit Parinte Duhovnicesc .
In anul 1929 , cei trei frati , Vasile , Gheorghe si Constantin , au intrat in obstea Schitului Sihastria - Neamt , care era povatuita de vestitul egumen atonit , Ieroschimonahul Ioanichie Moroi .
Intre anii 1931-1933 , fratii mai mari ai Parintelui Cleopa s-au mutat la Domnul , ramanand Ia Sihastria singur fratele Constantin .
Intre anii 1935-1936 , Constantin isi satisface serviciul militar la Botosani .
Apoi , la 2 august , 1937 , este tuns in monahism de egumenul schitului , primind numele de monahul Cleopa .
Aproape zece ani a pastorit oile schitului . Iar in vara anului 1942 a fast ales de obstea schitului loctiitor al batri'mului egumen , care era grav bolnav .
Dupa mutarea la Domnul a batranului egumen , la 5 septembrie , 1944 , Parintele Cleopa este Hirotonit Diacon , la 27 Decembrie , 1944 , iar la 23 Ianuarie , 1945 este Hirotonit preot 1a Manastirea Neamt si numit egumen al Schitului Sihastria , pe care il povaduieste cinci ani de zile .
La 30 iunie 1947 , Schitul Sihastria este ridicat la rang de manastire prin decret patriarhal , avand peste 70 de vietuitori , iar Protosinghelul Cleopa a fost Hirotesit Arhimandrit .
In anul 1948 , Parintele Cleopa se retrage la liniste aproape un an de zile in Muntii Neamtului ;
iar la 30 August 1949 este transferat cu 30 de parinti si frati de la Sihastria la Manastirea Slatina - Suceava , pe care o conduce pana in anul 1956 .
Timp de peste doi ani de zile , intre 1953-1954 , Parintele Cleopa s-a nevoit ca pustnic in Muntii Raranlui impreuna cu Ieromonahul Arsenie Papacioc , fiind indepartati din obste de conducerea ateista de atunci .
In vara anului 1956 , Arhimandritul Cleopa se reintoarce la metanie , in obstea Manastirii Sihastria , ca duhovnic . Dar dupa trei ani de zile , in timpul marii prigoane impotriva monahismului romanesc din anii 1959-1964 , se retrage in Muntii Neamt .
Din toamna anului 1964 pana la sfarsitul vietii sale , Parintele Cleopa a slujit cele Sfinte si a fost Duhovnicul principal al Manastirii Sihastria , care numara peste o suta de vietuitori .
La 2 decembrie 1998 , Arhimandritul Cleopa si-a dat sufletul in Mainile lui Hristos , fiind plans de ucenicii sai si de numerosii credinciosi care l-au cunoscut .
Incarcat 9 an (i) in urma - Impartaseste - Raporteaza Continut Inadecvat

Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni