Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Vizualizare #681 din 1285 in MAICA DOMNULUI Ultimul     Urmatorul
Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Bisericani

Icoana Maicii Domnului de la Bisericani este legata de o intamplare din viata Sfantului Iosif de la Bisericani. Cuviosul Iosif de la Bisericani a vietuit, vreme de cativa ani, intr-o pestera din apropierea actualei manastiri. Inmultindu-se ucenicii, in apropierea pesterii sale, Cuviosul Iosif a inaltat o biserica din lemn, apoi a organizat randuiala slujbei neintrerupte, impartind calugarii in trei cete, fiecare ceata slujind cate trei ore, dupa modelul tipiconal din Manastirea Studion, din Constantinopol.

Vremurile erau insa tulburi, iar biserica schitului a fost incendiata de catre tatari. Razboaiele Sfantului Stefan cel Mare si Sfant cu paganii i-au determinat pe calugari sa paraseasca sihastria de la Bisericani, pentru a se retrage in Sfantul Munte Athos, Grecia. Astfel, in luna iulie a anului 1449, coborand ei pe Valea Rea, la mica distanta de pestera, dintr-un stejar, izbucni o vedenie de fulger.

In fata ochilor li se infatiseaza Sfanta Fecioara Maria: "Unde plecati, parintilor?" Cuviosul Iosif raspunde: "La Sfantul Munte, in Gradina Maicii Domnului." Maica Domnului le-a raspuns, zicand: "Nu plecati, caci si aceasta este Gradina Mea." Scena celor patru calugari, cu vedenia Maicii Domnului in stejar, este zugravita in iconostasul Maicii Domnului din biserica voievodala, in anul 1517.

Calugarii au gasit apoi, in scorbura stejarului, o icoana a Maicii Domnului, pastrata pana astazi. Pe acel loc ei au inaltat o bisericuta din lemn, iar dupa cativa ani, prin ajutorul voievodului Stefan cel Mare si al urmasului sau, Stefanita Voda, a fost zidita Manastirea de piatra de la Bisericani. Icoana Maicii Domnului, gasita in scorbura, s-a facut renumita prin puterea ei de a alunga duhurile necurate abatute asupra oamenilor. Icoana Maicii Domnului de la Bisericani are si darul de a curma suferintele celor care sufera de boli ale plamanilor.

Cu binecuvantarea P.F.Daniel, in anul 1998, pe locul cu pricina s-a construit un paraclis cu hramul "Acoperamantul Maicii Domnului", el cuprinzand si trunchiul stejarului cu icoana. Paraclisul a fost sfintit in data de 3 octombrie 1999, la implinirea a 500 de ani de la minunata intamplare.

Cuviosii Iosif si Chiriac de la Bisericani au fost canonizati pe 3 octombrie 2008, ei fiind pomeniti pe 1 octombrie, cand este praznuit si "Acoperamantului Maicii Domnului".
Incarcat 13 an (i) in urma - Impartaseste - Raporteaza Continut Inadecvat

Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni