Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 00:58 pe 1.10.2011
Rastignirea lui Iisus

Procesul Mantuitorului ar putea fi considerat cel mai important din istorie, desi informatiile pe care le avem isi au izvorul aproape exclusiv in Biblie.

Ierusalimul a fost cucerit de romani in 63 i.Hr, iar, in urmatoarele decade, invadatorii au introdus legi impovaratoare legate de taxe si dreptul la proprietatea terenurilor. Revoltele din aceasta perioada s-au soldat cu crucificarea sau caderea in sclavie a mii de evrei.

La ceva timp dupa aceste evenimente, a aparut un nou lider: Ioan Botezatorul, care a profetizat venirea Mantuitorului si care a fost executat de Irod Antipa, tetrarh (guvernator) al provinciei romane Galileea (Palestina de Nord).

Venirea lui Iisus a escaladat tensiunile dintre romani si evrei, Mantuitorul fiind arestat dupa ce a rasturnat o masa din Templul lui Irod din Ierusalim. Ceea ce s-a intamplat ulterior este greu de determinat, intrucat, chiar si in Evanghelii, evenimentele sunt relatate diferit.

Elementul comun este aducerea lui Iisus in fata prefectului Pilat din Pont, in vederea executarii. Desi a existat varianta ca Iisus sa fie eliberat, multimea l-ar fi ales totusi pe Barabas, iar Mantuitorul a fost rastignit pe cruce. Ce s-a intamplat dupa? Ei bine, aici totul se rezuma la credinta.

Orice ati crede, crucificarea are totusi o semnificatie deosebita. In absenta ei, crestinismul, asa cum il cunoastem, nu ar fi existat. De-a lungul istoriei au existat atat de multe conflicte intre adeptii crestinismului si cei care nu tolereaza aceasta religie (sau cei care sustin forme diferite ale crestinismului), incat este aproape imposibil sa ne imaginam o lume in care crucificarea si invierea nu au avut loc.
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni