
Ideea pentru aceasta reteta mi-a venit in momentul in care ma aflam la cumparaturi la Carrefour si am vazut pe rafturi tot felul de produse bio. Fiica mea Oana e vegetariana si alege cu mare grija alimentele asa ca m-am gandit sa-i fac o surpriza. Stiu ca adora ciocolata asa ca m-am apucat de treaba. Am transformat reteta salamului de biscuiti din copilaria mea pentru copilul meu iar rezultatul este delicios. Asa ca, va recomand ca desertul asta de post absolut minunat sa-l impartiti cu cei pe care-i iubiti cu adevarat. Enjoy! Looovee!!!
Copyright © Elena Lasconi
INGREDIENTE (opt portii):
- 200 gr biscuiți bio de la Carrefour
- 200 gr ciocolată 70% masa cacao bio de la Carrefour
- 200 ml frișcă vegetală
- 100 gr marțipan bio
- 50 gr zahăr bio
- 1 vârf de cuțit sare
- 2 linguri sirop de agave bio Carrefour
- 50 gr zahăr pudră
Timp preparare : 10 min
Ingrediente pentru sosul de căpsuni:
- 300 gr căpșuni
- 150 gr zahăr bio
- 200 ml apă
Timp preparare: 5 min
Copyright © Elena Lasconi
MOD PREPARARE:
Pasul 1:
Punem biscuiții într-o pungă și îi zdrobim cu podul palmei astfel încât jumătate din cantitate să fie o pundră de biscuiți iar cealaltă jumătate să fie formată din bucăți de biscuiți de 1-2 cm. Tăiem marțipanul in bucăți mici de mărimea unui bob de fasole.
Pasul 2:
Tăiem ciocolata în bucăți mici. Incălzim frișca lichidă până la punctul de fierbere. Turnăm frișca fierbinte peste ciocolată și amestecăm continuu pâna obținem un ganache uniform și cremos. Apoi, adăugăm 50 gr zahăr bio si siropul de agave. Adăugăm sarea. IMPORTANT: Nu ignorați sarea în prepararea deserturilor ! Sarea intensifică gustul ciocolatei.
Pasul 3:
Adăugăm biscuiții și marțipanul peste crema de ciocolată și amestecăm până obtinem o compoziție omogenă. Întindem o folie de plastic pe masa, presăram zahărul pudră și adăugăm compoziția. Rulăm sub forma unui salam și o dăm la frigider cel putin două ore.
Pasul 4:
Spălăm bine căpșunile și le îndepărtăm codițele. Le tăiem felii după care le punem la fiert (la foc iute) cu apa și zahărul. După doua minute le luăm de pe foc și le tocăm cu un mixer vertical până ce întreaga compoziție se transformă într-un piure. Punem din nou cratița pe foc și fierbem piureul pâna se leagă. Apoi, trecem compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele.
Enjoy! Loooveee!!!
Recomandari:
Biscuiti de post cu ciocolata
Prajitura de post Rum Baba
-
Drob de legume
Publicat in : Mancaruri -
Gomboti cu gem de prune
Publicat in : Retete de post -
Sote de spanac, loboda si migdale cu mamaliga bio la gratar by Elena Lasconi
Publicat in : Bucataria de post
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.