Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 23.12.2009, 18:36:25
Valeria9 Valeria9 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 23.12.2009
Locație: B-N
Religia: Ortodox
Mesaje: 5
Implicit Cum ne ferim de vraji?

Vrajile au existat si vor exista mereu ,cum ne le putem evita eficient?
Reply With Quote
  #2  
Vechi 23.12.2009, 18:56:05
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.005
Implicit

prin rugaciune, vietuire curata, si participarea la Taina Sfantului Maslu si la rugaciunile de dezlegare (de vraji, blesteme). nimic complicat :) nu avem ce contra-vraji sa facem. sa-I mai facem loc si lui Hristos in noi, nu doar patimilor, si asa vom fi feriti de orice vraja.

iti pun aici niste adrese utile pe tema asta:
http://bisericasecreta.wordpress.com...ogie-si-magie/

http://www.youtube.com/watch?v=Y-Hpy8qvP-0

Si mai este o carte impotriva vrajitoriei scrisa de parintele Gheroghe Dragulin, de la Biserca Hagiu din Bucuresti. Doamne ajuta!
Reply With Quote
  #3  
Vechi 23.12.2009, 20:43:44
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.122
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valeria9 Vezi mesajul
Vrajile au existat si vor exista mereu ,cum ne le putem evita eficient?

E bine sa fii permanent sub canon de la duhovnic si sa il implinesti. Participarea la TAINA SF MASLU si stropirea cu Aghiazma zilnic.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 24.12.2009, 13:25:33
Valeria9 Valeria9 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 23.12.2009
Locație: B-N
Religia: Ortodox
Mesaje: 5
Implicit

Dar cum pot fi depistate ele la timp ,inainte sa actioneze asupra noastra?
Reply With Quote
  #5  
Vechi 24.12.2009, 13:42:12
iuly21 iuly21 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 23.12.2009
Locație: campulung moldovenesc
Religia: Ortodox
Mesaje: 22
Implicit rugaciune

O sa povestesc cum am procedat eu.Aveam o colega la servici care se ocupa cu vrajitorii.Am si prins-o punand in dulapuri fire de par invelite in ceara.Citind cartea sf NIFON am inceput in fiecare zi sa fac cu degetul inmuiat in candela o cruce pe usa unde lucram si unde aveam dusmani din invidie.Repet: IN FIECARE ZI.citeam si acatist zilnic si de atunci NU AU PUTUT SA-MI FACA RAU ORICAT AU INCERCAT.cHIAR SE MIRA SPUNAND LA ALTII CA NU STIE DE CE ,DAR CAT M-A VORBIT DE RAU LA SEFI,NU M-AU DAT AFARA CI DIN CONTRA,M-AU AVANSAT.dE ATUNCI AM INVATAT SI COPILUL MEU SA -SI FACA CANONUL ZILNIC DAT DE PREOT SI SA CEARA FERIRE DE ORICE RAU.ASTA E PREVENTIA:SA TE ROGI DE MIC SI ORICAND,ALTFEL SA NU TE MIRI CAND TI SE INTAMPLA CEVA RAU.VINA E DOAR A NOASTRA CA FACEM PACATUL LENEI,PACAT DE MOARTE.MULTE NECAZURI SE INTAMPLA ZILNIC SI DACA AI INTREBA PE CEI IN CAUZA DACA AU OBICEIUL DE A SE RUGA ZILNIC DE A FI FERITI DE RAU,O SA RASPUNDA CA NU O FAC SAU O FAC OCAZIONAL.PAI,CUM SA NU SE INTAMPLE ATATEA?
Reply With Quote
  #6  
Vechi 24.12.2009, 13:57:37
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.005
Implicit

depistarea vrajilor nu trebuie sa fie o preocupare pentru un crestin. sa ne vedem noi de vietuirea curata, dupa voia lui Dumnezeu si ne va feri El de toate vrajile, daca o sa apara. Doamne ajuta!
Reply With Quote
  #7  
Vechi 24.12.2009, 22:36:52
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.402
Implicit

Mergi in noapte aceasta la Biserica (sau maine dimineata).
Vei intelege de ce nu trebuie sa te temi de vraji mai mult decat trebuie.

Domnul are putere nespusa, iar vrajile sunt niste "glume proate" in fata harului Duhului Sfant.

Trebuie doar ca noi sa nu dam putere diavolului asupra noastra, prin indepartarea noastra de cele sfinte.

..
__________________
"Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii." (Ioan 13,35)
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36)

Reply With Quote
  #8  
Vechi 17.05.2012, 02:01:31
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Intrebat ce este vajitoria si de cate feluri este Parintele Cleopa spune:

"Prin cuvantul vrajitorie intelegem invocarea puterii demonice in ajutorul oamenilor, in locul lui Dumnezeu, cu scopul implinirii anumitor dorinti omenesti. Vrajitoria s-a practicat, atat la poporul evreu in timpul Legii Vechiului Testament, cat si la crestinii din Legea Darului, pana in vremea noastra. In Legea Veche a cerut ajutorul diavolului, apeland la vrajitoare, regele Saul, pentru care a fost aspru pedepsit de Dumnezeu. Vrajitori au fost atat Valaam, cat si cei trei magi care practicau astrologia.

Dupa invatatura Sfantului Nicodim Aghioritul, vrajitoria se imparte in mai multe parti si anume :

Vrajitoria propriu-zisa prin care se intelege chemarea diavolilor pentru a descoperi oamenilor comori ascunse, lucruri pierdute si altele de acest fel. Ghicirea, al doilea fel de vrajitorie, prin care unii oameni spun cele viitoare prin semnele din palma, numita " chiromantie " si prin alte obiecte (bobi, carti de joc, cafea, etc). Descantarea, spiritismul, adica chemarea ajutorului diavolilor in camere obscure sau la morminte, pentru a pedepsi pe cei ce sunt in viata. Descantatorii pretind ca cheama sufletele mortilor din iad, precum ghicitorii din timpul Proorocului Samuil (I Regi 28, 3), pentru a afla cele viitoare sau pentru a se razbuna pe cineva. In zilele noastre se practica descantecul in randul credinciosilor, precum stingerea carbunilor, rostirea anumitor cuvinte amestecate cu rugaciuni pentru cei bolnavi, care pretind ca sunt " vrajiti " etc.

Ghitia, adica ghicirea sau vrajitoria prin lucruri sfinte, precum ghicirea prin Psaltire, numita astazi " deschiderea pravilei " ; ghicirea cu obiectele bisericii, cum ar fi resturi de vesminte clericale, cheia bisericii, cenusa din cadelnita, scrierea unor nume pe toaca, pe clopote, pe ziduri de biserica, sau introducerea lor in candele etc. Fermecatoria, adica vrajirea unor tineri spre a se casatori unii cu altii sau a se desparti, prin invocarea ajutorului diavolesc, numita popular " ursita ". Ghicirea prin maruntaiele animalelor, numita " iconoscopia ". In acest fel de vrajitorie intra si visurile, zodiile, ceasurile bune si rele, ghicirea prin membrele trupului, numita si prevestire (tiuitul urechilor, zbaterea ochiului, mancarimea palmelor). Baierele prin care se intelege purtarea la mana sau la piept a unor ate, obiecte (amulete)sau bucati de stofa vopsite spre pazirea de boli, de primejdii si de pagube, dupa ce mai intai s-a invocat asupra lor puterea diavolului. Chematorii de demoni (clindonii)sunt cei ce ghicesc cele viitoare prin chemarea diavolilor. Intre acestia se numara cei ce fac focuri inaintea caselor si sar prin foc, ghicitorii din pantece precum si cei ce ghicesc in maruntaiele animalelor sau iau mana vitelor, vrajitorie ce se practica in zilele noastre. Astrologia este o vrajitorie practicata din cele mai vechi timpuri pana astazi. Prin astrologie se intelege ghicirea celor viitoare prin miscarile stelelor, planetelor, vanturilor, norilor si ale celorlalte fenomene ale universului. Astrologii pretind ca fiecare om are o stea proprie.

Iata cateva din cele mai obisnuite feluri de vrajitorii, unele aproape uitate, altele practicate si in zilele noastre, pe care le combatem si de care trebuie sa fugim, fiind iscodiri diavolesti care amagesc si insala pe multi crestini spre a lor pierzare."
Reply With Quote
  #9  
Vechi 17.05.2012, 02:05:32
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Cum pot crestinii sa se izbaveasca de vrajitorii si de tot felul de farmece izvodite

"Cel ce crede cu tarie in Dumnezeu, cel ce se roaga neincetat lui Dumnezeu si alearga regulat la Sfanta Biserica, nu va cere niciodata ajutorul diavolului si vrajitorilor, care sunt vrajmasii lui Dumnezeu. Deci, cei ce au credinta tare in Dumnezeu sa-I ceara neincetat ajutorul. Iar cei slabi in credinta, care au cerut vreodata ajutorul vrajitorilor, daca vor sa se mantuiasca, mai intai sa se spovedeasca de acest pacat si sa ceara canon. Apoi, sa nu mai apeleze la ajutorul satanei in orice nevoie ar fi, ci numai la Dumnezeu sa alerge. Apoi sa se roage cat mai mult cu rugaciuni si lacrimi din inima (Deuteronom 4, 29; Psalm 118, 58; Ieremia 29, 13)si asa cu rabdare si credinta se vor izbavi de vraji si vor primi darul Duhului Sfant."

Extras dintr-un cuvant al Parintelui Cleopa.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 17.05.2012, 02:08:30
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Pentru ce au cazut crestinii in vrajitorie?

"Pentru ca a slabit in ei credinta si frica de Dumnezeu; pentru ca nu se roaga indeajuns crestinii de astazi, ca sa-si implineasca cererile lor prin rugaciune, iar nu prin ghicire; pentru ca nu citesc Sfanta Scriptura sa vada ce osanda ajung pe cei vrajitori si pentru ca nu merg regulat la biserica, nu se spovedesc in cele patru posturi si nu cer la nevoie sfatul si rugaciunile preotului. Mai alearga unii crestini la ghicit pentru ca au uitat fagaduintele pe care le-au dat lui Hristos la Sfantul Botez, cand au spus: " Ma lepad de satana, si de toate lucrurile lui, si de toata slujirea lui... ". De asemenea, mai alearga crestinii la ajutorul diavolului cand nu li se implineste cererea lor la Biserica sau pentru ca uita de moarte si de ziua judecatii lui Hristos.

De aceea, Sfintii Parinti ne indeamna sa alergam numai la Dumnezeu, numai la Biserica si la preoti, iar nu la diavoli si la slugile lor. Iar Sfantul Ioan Gura de Aur ne sfatuieste, zicand: " Va rog, fiti curati de aceasta inselaciune... si cand voiesti a calca pragul casei tale, sa zici mai intai acest cuvant: Ma lepad de tine satana, si de cinstea ta, si de slujirea ta si ma impreun cu tine, Hristoase! Fara cugetarea aceasta niciodata sa nu iesi din casa. Aceasta sa-ti fie toiag, aceasta arma, aceasta cetate de aparare, si impreuna cu aceste cuvinte fa si semnul crucii pe fruntea ta ca asa de te vei inarma pretutindenea, nu numai om, ci chiar diavolul de te va intalni, nu va putea sa te vatame pe tine " ( Hristoitia, pag. 316-317)."

Parintele Cleopa
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vraji bleusi Vrajitoria 9 24.11.2014 11:26:27
Cum trebuie sa ne ferim de ispite ionut12 Generalitati 31 15.10.2010 18:33:30
Despre Vraji patinina34 Vrajitoria 18 22.06.2010 21:06:43
vraji Tia Vrajitoria 24 17.12.2009 20:44:52
Cum ne ferim... Thheo Vrajitoria 2 28.11.2008 22:12:47