View Single Post
  #22  
Vechi 26.05.2023, 20:17:38
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.01.2019
Mesaje: 318
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
(...)
Totuși o școală de asta are sute de elevi, dar sunt mii într-un județ, nici nu știu dacă se face religia în germană, recunosc nu am mai auzit treaba asta,
Bineînțeles că n-ai auzit, pentru că se pare că aceste subiecte fac parte dintre cele care se strecoară așa tăcut, „pas cu pas”, prin viața societății românești, și fac ravagii din ce în ce mai mari, însă se pare că există o interdicție de a se discuta despre ele, de a fi supuse analizei, criticii, dezbaterii și așa mai departe. Factorii politici locali aveau și au obligația să cunoască și chiar să intervină pentru îndreptarea lucrurilor. Episcopia Sibiului la fel; aici problema nu este doar IPS Streza, ar fi trebuit să existe intelectuali, istorici locali care să intervină chiar și fără aprobarea lui Streza. Oricum IPS Streza este clar că este complice pasiv din punct de vedere moral și are o foarte grea vinovăție din culpă pentru pasivitatea pe care o manifestă cu atâta bizarerie.

Mai mult, la solicitările recente pe care conducerea BOR le-a avut raportat la ora de religie la școală, nu a existat nicio menționare a acestui fenomen, și nicio solicitare ca, spre exemplu, chiar și în condițiile unui asemenea dezastru, BOR să fi solicitat ca și în cazul claselor pentru minorități etnice să existe posibilitatea studierii religiei în limba română. N-a fost pe agendă. IPS Streza s-ar putea deci să fie vinovat și pentru ascunderea acestui fenomen foarte grav de Sinodul BOR, deși mă îndoiesc că la nivelul Patriarhiei nu există informații din acest punct de vedere. Ce vedem? O pasivitate aproape totală din partea conducerii Bisericii, în timp ce antiromânii își fac de cap de parcă sîntem în Germania, nu în România stat suveran și independent și în care și mulți politicieni sînt tot botezați ortodocși.

Mai jos, imagini cu IPS Streza lângă Iohannis, la câteva săptămâni după „alegerea” lui Iohannis din 2014. Dacă o fi abordat Streza aceste probleme în raporturile cu Iohannis nu știm, vedem însă că sînt probleme foarte grave până în ziua de azi. A se observa și atitudinea de repulsie aproape totală din partea lui Streza față de presă, probabil pe baza principiului că „noi nu dăm vreo socoteală în fața voastră”, principiu vajnic îmbrățișat de amîndouă aceste personaje cu grave probleme morale, cel puțin în aceste subiecte de care se vorbește în această dezbatere.

https://www.youtube.com/watch?v=W3PAmAlj6Vc
Reply With Quote