View Single Post
  #9  
Vechi 26.06.2014, 20:55:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si inca ceva: eu ce ar trebui sa fac acum, in conditiile in care nu n mai putem lua casa
Nu inteleg ce legatura faceti intre casatorie si casa ? De unde, de la prezumptia "Dumnezeu nu vrea sa cumparam casa aceasta" ajungeti la concluzia "Dumnezeu nu vrea sa avem familie" ? Un lucru e sigur: Dumnezeu nu e un tip care ne rezolva problemele. In schimb, este creatorul nostru care ne cunoaste foarte bine: drept pentru care, pentru binele nostru, vrea sa traim in castitate, potrivit starii noastre: in abstinenta daca suntem singuri, in fidelitate daca suntem casatoriti.

Citat:
Ce fac alte familii care sunt casatorite, insa sunt prea saraci si nu au un loc unde sa poata sa faca si sa-si creasca si copiii? Stau asa toata viata si se abtin de la procreere?
Multe familii, inclusiv aici, in Franta, sunt prea sarace ca sa isi cumpere o casa. Si atunci, uneori inchiriaza una. Alteori, se gasesc solutii in casa unuia dintre soti. In sfarsit, mai exista familii care, un timp, traiesc la adrese diferite pana isi rezolva problema. Nu e un ideal, dar inexistenta, deocamdata, a unui "loc al nostru" nu e un impediment serios la casatorie, cel putin la inceput.
In sfarsit, potrivit cel putin viziunii catolice a lucrurilor, atunci cand nu exista conditii materiale minime (intelese ca acoperire a nevoilor primare precum hrana, caldura, imbracaminte), parintii pot decide, impreuna si in buna constinta, amanarea conceptiei prin abstinenta (totala sau in perioadele fertile) pentru o perioada de timp. Nici asta nu e un impediment la casatorie.
Il vreti ? Va vrea ? Ar fi un bun tata pentru copiii dv ? Sunteti gata sa va dati unul altuia tot ajutorul, sa fiti impreuna la bine si la rau, sa traiti in fidelitate unul fata de celalalt. Atunci casatoriti-va. Nu sunteti gata ? E timpul sa va cautati barbat, iar el sa-si caute femeie. Inca nu stiti de sunteti gata ori nu ? Luati-va tot timpul necesar unei decizii chibzuite, iar pana atunci traiti in curatie. In toate urmati voia Domnului, si toate cate va vor trebui se vor adauga voua. Casa nu face exceptie.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote