View Single Post
  #65  
Vechi 06.07.2011, 03:40:57
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Implicit Greșeli grave în neatenții mici

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ca sa fim exacti si sa spunem adevarul intreg, Rusia a pastrat scrierea a doua vocale, dar celelalte tari slave se pare ca scriu cu o singura vocala. Sarbii, bulgarii, ucrainienii au pastrat o singura vocala. De asemenea, croatii (catolici) scriu exact Isus. Cred ca doar in limba turca mai exista o singura vocala. Celelalte tari catolice au pastrat doua vocale (sau J de la inceput).
Eterodocsii au probleme mult mai mari si erori decat scrierea inexacta a numelui Iisus. Chiar daca l-ar scrie asa tot acelasi lucru ar fi, daca nu indreapta si erorile.
Spre deosebire de papiști care, de dragul triumfului doctrinei "papa știe tot, e dumnezeu pe pământ", ignoră și cele mici și cele mari și cele mai elementare adevăruri ale credinței, noi ortodocșii suntem foarte atenți la toate amănuntele pentru a nu greși, după cum spun Sfinții Părinți: "cine nu este atent la cele mici va fi răpit de cele mari".
Chiar dacă unii ortodocși de mai sus, din cauza condițiilor vitrege de prigoană în care se găsesc


[și tocmai datorită acțiunii papismului la ei în țară care a încercat secole de-a rândul să-i unieze iar azi încearcă prin mijloace perfide, iezuite, să-i lipsească de identitate ortodoxă chiar și măcar numai prin (grava) scriere a numelui Iisus ca isus],


n-au băgat de seamă și au greșit

(dar atenție au greșit la transliterarea modernă din slavă în latină, ignorând adevărata tradiție ortodoxă care întotdeauna a fost Iisus),


negrești o să se pocăiască atunci când își vor da seama. Poate ar fi chiar de folos ca, dacă ai această pasiune filoslavă să le atragi tu atenția, Cătălin, măcar în engleză.

Noi însă, românii, care am păstrat dreapta credință autentică, fără întreruperi, cu toată frica și responsabilitatea, de 2000 de ani,
(ba am păstrat-o și pentru greci și pentru slavi timp de 300 de ani tipărindu-le toate cărțile și ajutându-i să nu se papistășească, punând la cale și Mărturisirea Ortodoxă împotriva credințelor papistă și calvină prin sinodul panortodox de la Iași 1652),


avem pildă pe Sfântul Atanasie cel Mare care a suferit 5 exiluri din 325 până în 373 tot "doar" pentru un "i".

Este vorba de credința ortodoxă că Fiul este

ὀμοουσιος "de o ființă" cu Tatăl,

această credință fiind diametral opusă arianismului ce zicea că

Fiul este de o ființă asemănătoare cu Tatăl ὀμο ι ουσιος!

Nimic mai mult doar un "i", pentru atâta a apărut un scandal de 100 de ani cu omorârea atâtor mucenici ortodocși și cu atâtea prigoane înfricoșate din cauza arienilor ce puseseră mâna pe putere!!!

Cea mai mică literă din lume iota, care este un i ce-i lipsește și punctul, (așa de mică este ι = iota). Cu toate că e cea mai mică din lume totuși traduce în realitate cea mai mare și mai groaznică diferență posibilă în toate veacurile și lumile și anume aceea între Creator și creatură,

"ι" făcea ca Persoana a II-a a Sfintei Treimi să nu mai fie Creatorul cum este ci să fie doar creatură cum nu este căci este Dumnezeu și Om.

La fel și cu Iota din Iisus dacă lipsește îl transformă pe Hristos în antihrist, din Creator în creatură.


Cum? Iată cum: fiecărei litere grecești îi corespunde un număr:

Ἰ = I = 10
η = i = 8
σ = s =200
ο = o = 70
ῦ = u =400
ς = s =200

total 888.


Adică de trei ori numărul zilei a 8-a, adică a veșniciei.



O dată 8 pentru Tatăl că e veșnic,

o dată 8 pentru Fiul că e veșnic,

o dată 8 pentru Sfântul Duh că e veșnic deci Dumnezeu.



Dacă scoatem primul Ἰ atunci avem totalul de 878 adică:


primul 8 Pentru Tatăl, Dumnezeu al veșniciei,

7 adică numărul creației fără de păcat, care îl odihnește pe Dumnezeu, dar asociată cu Fiul ne bagă direct în arianism care spunea că Fiul este o creatură perfectă, fără păcat, dar totuși numai creatură,

iar al treilea 8 este Dumnezeu Duhul Sfânt.


Dacă scoatem pe al doilea i, adică η, avem 880 adică

Tatăl Dumnezeu,

Fiul Dumnezeu,

Sfântul Duh fiind 0 înseamnă o putere oarecare iar nu persoană adică ne bagă direct în pnevmatomahism, a doua erezie importantă, ieșită tot din arianism.

Oricum cine zice isus nu este ortodox ci arian pur cum sunt și papiștii (că își pun nădejdea tot în creatură prin papă chiar dacă ar zice Iisus și nu Isus) și protestanții care majoritatea îl văd pe Hristos doar o creatură (chiar dacă ar zice Iisus iar nu isus) că ei nu greșesc doar cu mâna ci și cu inima și cu gura.

Rom.10:9. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.
Rom.10:10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire.



Așadar Iisus este Domnul iar nu isus.

Că mai sunt și pe la noi ortodocșit nelămuriți în credință (cum au fost și unii ortodocși pe vremea Sfântului Atanasie cel Mare, până să-i lămurească de această importanță a literei i), or fi, nu zic nu, dar să ne ajute Dumnezeu să nu mai fie deoarece trebuie ca

Filip.2:10. întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cerești și al celor pământești și al celor de dedesubt.

în Iisus iar nu în isus.

Iar dacă vreunii folosesc isus dar cu sensul spus mai sus de Iisus, adică ortodox nu greșesc cu inima, nu greșesc cu gura ci sunt ortodocși dar greșesc cu mâna, cu mâna sunt arieni, și noi îi rugăm să corecteze și mâna ca să fie fără de prihană.

Matei 5:30 Și dacă mâna ta cea dreaptă te smintește pe tine, taie-o și o aruncă de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă.

Te rog și pe tine Cătălin să pui toată râvna pentru aceasta, ca să primești răsplată de la Dumnezeu care a zis:

Luca 1:6. Și erau amândoi drepți înaintea lui Dumnezeu, umblând fără prihană în toate poruncile și rânduielile Domnului.

Așadar dacă cei din Vechiul Testament erau așa, fără prihană,

cu atât mai mult trebuie să fim noi știind că

Apoc.21:27. Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului.



Deci nici cel dedat cu minciuna doar în scris

Apoc.22:19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta.



Deci cu atât mai mult dacă va scoate pe I din Iisus.



I.Cor.11:16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei noi nu avem [ca să scriem isus n.n.], nici Bisericile lui Dumnezeu.

Cu multă dragoste, îți mulțumesc pentru strădania de a lupta numai pentru adevăr, fără compromis, Alexandru
__________________
1Ioan 4:1
Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.


SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 06.07.2011 at 04:44:14.
Reply With Quote