View Single Post
  #1072  
Vechi 21.05.2011, 23:06:24
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.926
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Cam dura afirmatia.

Sa exemplificam. Sa zicem ca esti fermierul Jack, din fundul Texasului, nascut intr-un orasel cu 1000 de oameni, absolvent de scoala generala, care in viata lui n-a iesit din oraselul sau.

In orasel sunt o parte baptisi, o parte adventisti, si alte denominatiuni neoprotestante; eventual, cativa catolici cu o capela mica, cativa evrei, unul sau doi musulmani si nici un ortodox.

Fermierul Jack, botezat la baptisti, stie ca trebuie sa respecte Biblia pentru ca sa fie mantuit, si incearca sa o si respecte, atat cat intelege el - nu fura, nu minte, nu preacurveste, se roaga, se duce la adunarile bisericii sale baptiste.

Despre catolici nu stie mare lucru, decat ce i-au spus pastorii sai, ca se inchina la chip cioplit si la oase de morti si ca nu respecta scriptura, asa ca se fereste sa intre in capela lor.

Despre ortodocsi nu stie absolut nimic, in afara de faptul ca a vazut la televizor, la stirile despre Rusia, ca au niste biserici cu cepe colorate in varf.

Niciodata in viata lui nu a venit un misionar ortodox sa-l invete Adevarul. Nici o carte ortodoxa nu a vazut in viata lui, nici o icoana.

Ce parere aveti, ce ii va spune Hristos lui Jack la Judecata ?
Daca niciodata nu a venit un misionar ortodox si niciodata nu a citit o carte ortodoxa atunci nu a cunoscut legea cea adevarata. Dar nu a cunoscut-o nu pentru ca nu a vrut ci pentru cu nu a avut cum sa o cunoasca. In acest caz nu e un ignorant.
Dumnezeu e drept si corect si pune absolut toate in balanta la judecata.

Eu ma refer la majoritatea celor care au auzit de ortodoxie , au posibilitati de informare, dar ignora cu desavarsire sa vada cu adevarat ce este ortodoxia.
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca
Reply With Quote