Subiect: Botezul
View Single Post
  #7  
Vechi 30.03.2009, 23:46:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana Vezi mesajul
Botezul a fost instituit de Mantuitorul Iisus Hristos inainte de Inaltarea la cer prin cuvintele " Mergand invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatului si al Fiului si al Sfantului Duh."(Matei 28,19)
de asemenea Corinteni 15, 29: "De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in imparatia cerurilor."
Sfantul Grigorie Teologul spune: "Ai copil? Sa nu ia timp rautatea. Sa fie sfintit din pruncie, sa fie consacrat Duhului de la inceput."
iar in 418 sinodul de la Cartagina a hotarat: " Cel ce neaga necesitatea botezului copiilor nou-nascuti sa fie anatema."
"Câți in Hristos v-ați botezat, in Hristos v-ați și-mbrăcat" ( Gal. 3 , 27 ) . Ce mare adevăr ne incredințează prin aceste cuvinte Apostolul Pavel ! Creștinii botezați nu-l poartă pe omul vechi, cu patimile și poftele lui păcătoase, ci sunt imbrăcați în omul cel nou.
Sfântul Nectarie al Pentapoliei spune : " Ne-am dezbrăcat de omul păcatului și ne-am imbrăcat în omul dreptății și al harului. Am alungat moartea și ne-am imbrăcat in nemurire ! " tot el ne întreabă pe bună dreptate : " Am cugetat oare, și la făgăduințele cele mari pe care le-am primit prin botezul nostru de la Dumnezeu ? Am conștientizat că suntem datori să ne purtăm ca fiii lui Dumnezeu și ca frații Domnului nostru ? Că avem datoria să identificăm voința noastră cu voința lui Dumnezeu ? Că trebuie , ca fii ai Lui, să rămânem liberi de păcat ? " intrebări firești pentru ori și cine care s-a imbrăcat in Hristos. A te imbrăca in Hristos nu se referă la o imbrăcăminte simplă și exterioară, ci la ceva adânc, ființial și nedespărțit ce se săvârșește prin marea Taină a Botezului. Suntem obligați prin Sfântul Botez, să-L slujim și să jinduim după unirea cu El pentru totdeauna.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote